
Αρχαιολογικός περίπατος στην Ελευσίνα
Τις προτάσεις για τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
38
Τις προτάσεις για τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Σύμφωνα με τα μέλη του ΚΑΣ, ο χώρος θα αναδειχθεί περισσότερο με την ειδική περίφραξη της οδού Νικολαΐδου που συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο. Στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχαν κτίσματα τα οποία έκρυβαν από τον επισκέπτη τη θέα. Ετσι, από το 1961 άρχισε διαδικασία απαλλοτρίωσης και κατεδάφισης των κτισμάτων, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγο καιρό. Τώρα ο αρχαιολογικός χώρος είναι ορατός, αλλά εκκρεμούν η ευθυγράμμιση του πεζοδρομίου και η τοποθέτηση περίφραξης και σήμανσης.
Οσον αφορά στη συντήρηση των μνημείων, η προϊσταμένη της Γ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Λιάνα Παρλαμά τόνισε ότι θα ακολουθήσει ευρεία συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Στα βήματα του Παυσανία.
Πάντως, τα μέλη του ΚΑΣ τόνισαν ότι δεν θα επιτραπεί η επαγγελματική εκμετάλλευση του χώρου και θα απαγορευτεί η τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων στον αρχαιολογικό πεζόδρομο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Μυστηριώδης γοητεία του πρώην πρωθυπουργού Ατάλ στους… Κινέζους
- ΗΠΑ: 2 εκτελέσεις θανατοποινιτών σε Φλόριντα και Τέξας – Ο ένας περίμενε σχεδόν 50 χρόνια τη θανάτωσή του
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο των αρχών με την ένοπλη επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη



