Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πρωταγωνίστρια του Mamma Mia: «Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά»

Πρωταγωνίστρια του Mamma Mia: «Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά»

Συνέντευξη στην Ελισάβετ Σταμοπούλου Έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο μετρώντας πάνω από 15 χρόνια ζωής. Το «Mamma Mia!», ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, έρχεται από το West End του Λονδίνου στην Ελλάδα και μετά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνει στάση στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου στο Badminton. Λίγο πριν την πρεμιέρα, η πρωταγωνίστρια […]

Συνέντευξη στην Ελισάβετ Σταμοπούλου

Έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο μετρώντας πάνω από 15 χρόνια ζωής. Το «Mamma Mia!», ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, έρχεται από το West End του Λονδίνου στην Ελλάδα και μετά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνει στάση στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου στο Badminton. Λίγο πριν την πρεμιέρα, η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Σάρα Πόιζερ, δηλώνει στο in.gr ότι θα ήθελε να έχει μια κρυψώνα στην Ελλάδα και να έρχεται κάθε καλοκαίρι.

Μιλώντας για τους Έλληνες αναφέρει ότι εργάζονται σκληρά, «αλλά τους αρέσει και να διασκεδάζουν. Ο πολιτισμός κι η ιστορία της Ελλάδας είναι εντυπωσιακά στοιχεία καθώς έχουν σχηματίσει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κουλτούρας».

Αναφερόμενη στο ρόλο της παραδέχεται ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ, στην κινηματογραφική μεταφορά του Mama Mia! τo 2008, και ομολογεί ότι παρακολουθώντας την «έκλεψε» κάποιες ιδέες.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ασυνήθιστο εκείνο στοιχείο της παράστασης που τη θέλει να παντρεύεται στο σανίδι τον αληθινό σύζυγό της. «Δεν μπορώ να φανταστώ την παράσταση χωρίς αυτόν και το να τον παντρεύομαι κάθε βράδυ είναι υπέροχο και σουρεαλιστικό», σχολιάζει για το γεγονός αυτό.

Πρωταγωνιστείτε στο επιτυχημένο μιούζικαλ «Mamma Mia!» στο ρόλο της Donna. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που υποδύθηκαν το ρόλο βρίσκεται και η Μέριλ Στριπ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων;
Τόσοι έχουν ενσαρκώσει την Donna, ακολουθώντας όμως τα βήματα της Μέριλ ανεβαίνει το επίπεδο των προσδοκιών. Πρέπει να παραδεχτώ ότι παρακολουθώντας την ταινία «έκλεψα» κάποιες ιδέες. Η Μέριλ είναι υπέροχη στην ταινία, αλλά πρέπει να δουλέψω πάνω στη δική μου Donna.

Υποδύεστε έναν πολύπλευρο χαρακτήρα. Ποια στοιχεία του τονίζετε και με ποια αισθάνεστε μεγαλύτερη οικειότητα;
Μπορώ να συσχετίσω τον εαυτό μου με την Donna. Είναι μια περίεργη φιγούρα. Σκληρή, αλλά ευάλωτη, ασταθής, αλλά λογική. Κουβαλά ενοχές για τον πατέρα της Sophie και στενοχώρια για τον Sam. Είναι όμως καλή γυναίκα και εάν ήταν πραγματικό πρόσωπο θα ήθελα να είμαι φίλη της.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία σας με το ρόλο και πόσα χρόνια εμπλέκεστε σε αυτή;
Έπαιξα το ρόλο στο West End για εννέα μήνες και μετά με προσκάλεσαν σε οντισιόν για την περιοδεία. Αυτό συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα είμαι ακόμα εδώ. Μου αρέσει το σόου όπως και το να παίζω την Donna και ακόμα έχω αγωνία όταν σε μια νέα χώρα είναι το πρώτο βράδυ προβολής της παράστασης.

Δεδομένου ότι ο ρόλος αυτός είναι μεγάλη υπόθεση για την καριέρα ενός ηθοποιού, πώς αντιδράσατε όταν μάθατε γι’αυτόν;
Ήμουν στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα γιατί η αδερφή μου έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Όταν η ατζέντισσά μου πήρε να το ανακοινώσει , ο σύζυγος της αδερφής μου μου είπε εκείνη τη στιγμή ότι η ανιψιά μου γεννήθηκε. Ήταν μια υπέροχη μέρα, ανοίξαμε σαμπάνιες.

Πώς αισθάνεστε που πρωταγωνιστείτε στην παράσταση με τον σύζυγό σας;

Έχοντας το σύζυγό μου στην περιοδεία δημιουργείται το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου. Είναι ο καλύτερός μου φίλος και με στηρίζει πολύ τόσο μπροστά όσο και πίσω από τη σκηνή. Είναι το ίδιο φανταστικός με τον Sam Carmichael του έργου. Δεν μπορώ να φανταστώ την παράσταση χωρίς αυτόν και το να τον παντρεύομαι κάθε βράδυ είναι υπέροχο και σουρεαλιστικό.

Στο έργο η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αφού εκεί γίνεται ο γάμος. Θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σας το ενδεχόμενο της διαμονής σας στη χώρα για μερικά χρόνια;
Η Ελλάδα είναι το πνευματικό σπίτι του MAMMA MIA! οπότε είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ με τη συγκεκριμένη παράσταση. Ιδανικά θα ήθελα να έχω μια κρυψώνα στη χώρα και να έρχομαι κάθε καλοκαίρι. Είναι ένα υπέροχο μέρος του κόσμου.

Διαβάζοντας άρθρα για την Ελλάδα, ποια η γνώμη σας για τη χώρα;

Έχω έρθει για διακοπές εδώ στο παρελθόν και συμπαθώ πολύ τους Έλληνες. Είναι ζεστοί άνθρωποι, γενναιόδωροι και με τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Δουλεύουν σκληρά, αλλά τους αρέσει και να περνούν καλά. Ο πολιτισμός κι η ιστορία της Ελλάδας είναι εντυπωσιακά στοιχεία καθώς έχουν σχηματίσει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κουλτούρας. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι περνούν δύσκολα εδώ, αλλά διακρίνω μια ανθεκτικότητα που ελπίζω ότι θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ποιος θα λέγατε ότι είναι για σας ο ιδανικός ρόλος;
Κάτι που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη. Το να εμπλέκεσαι στο στήσιμο ενός εγχειρήματος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

entertainment.in.gr

inSports

Oταν ο Καραλής κατέρριπτε το Παγκόσμιο Ρεκόρ (pics & vids)

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, από τα πρώτα βήματα του στίβο παρουσίασε το τεράστιο ταλέντο του, καταρρίπτοντας δύο φορές το Παγκόσμιο Ρεκόρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024