Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υοu will never know»: Οι ανείπωτες ιστορίες της Imany

«Υοu will never know»: Οι ανείπωτες ιστορίες της Imany

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η εξωτική Imany επιστρέφει στην Ελλάδα, για μια μοναδική συναυλία δίπλα στην θάλασσα, στο Estate Seaside @ Ακρωτήρι (παραλία Αγίου Κοσμά), την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Στο άκρως καλοκαρινό live της στην Αθήνα θα παρουσιάσει τραγούδια της, γνωστά και ιδιαίτερα αγαπημένα στο κοινό, καθώς και ολοκαίνουρια κομμάτια τα οποία θα περιλαμβάνονται στον επερχόμενο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, όπως σημειώνει η ίδια στη συνέντευξή της στο in.gr.

Ιmany σημαίνει «πίστη» στη γλώσσα σουαχίλι. Πίστευες και εμπιστευόσουν τις φωνητικές σου ικανότητες από την αρχή, όπως επίσης και σε μια διεθνή καριέρα, όπως εξελίχτηκε;
«Στην αρχή όχι δεν εμπιστευόμουν τις φωνητικές μου ικανότητες, μάλιστα ντρεπόμουν λίγο για τη φωνή μου. Πάντοτε είχα αυτή τη βαθιά φωνή, και ως παιδί δεν μου άρεσε καθόλου, για αυτό δεν την εμπιστευόμουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι αν πίστευα σε μια διεθνή καριέρα ξεκινώντας, στην πραγματικότητα είχα μείνει έκπληκτη από την επιτυχία μου σε διάφορες χώρες. Και ακόμα έτσι νιώθω πρέπει να σου πω».

Στην αρχή δούλεψες ως μοντέλο. Το γεγονός αυτό σε έκανε να νιώθεις άνετα πάνω σε μια σκηνή και να τραγουδάς, να βρίσκεσαι κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας;
«Το μόντελινγκ και το τραγούδι είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Δε μου άρεσε να είμαι μοντέλο, ωστόσο λατρεύω να βρίσκομαι στη σκηνή, να τραγουδάω και να μοιράζομαι στιγμές με το κοινό μου».

Υπάρχει μια ανείπωτη ή άγνωστη ιστορία πίσω από την Imany;
«Υπάρχουν πολλές ανείπωτες ιστορίες τις οποίες –You Will Never Now– δεν θα μάθετε ποτέ!» (σ.σ. λογοπαίγνιο με το γνωστό τραγούδι της You Will Never Now.

Έχεις βρεθεί αρκετές φορές στην Ελλάδα. Ποιες οι εντυπώσεις σου από την χώρα και το ελληνικό κοινό;
«Το ελληνικό κοινό ήταν το πρώτο μου κοινό διεθνώς. Αγαπώ τους Έλληνες και είναι πολλοί ευγενικοί μαζί μου. Αγαπώ επίσης τη χώρα και το ελληνικό φαγητό, δεν έχω κανένα αρνητικό να αναφέρω».

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει και την οποία η Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει; Ως καλλιτέχνις, πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις;
«Αισθάνομαι βαθύτατα στενοχωρημένη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την πατρίδα τους και καλούνται να επιβιώσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Είναι δύσκολο να πω τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω, όμως είμαι ανοιχτή σε προτάσεις».




Το κομμάτι You will never know σε έκανε διάσημη εν μια νυκτί. Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το τραγούδι;

«Είναι ένα τραγούδι που έγραψα στο Dakar. Πρώτα έγραψα τους στίχους και μετά τη μελωδία. Ποτέ δεν περίμενα να γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία».

There were tears το νέο σου EP άλμπουμ. Πες μας μερικά πράγματα για αυτή τη νέα δουλειά.
«Περιέχει 4 κομμάτια και μέσα μπορείς να ακούσεις το ομώνυμο single There Were Tears, ένα τραγούδι που γράφτηκε το επόμενο βράδυ από το θάνατο του Nelson Mandela. Είναι μια φανταστική συζήτηση ανάμεσα σε εκείνον και τη νεότερη γενιά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμβούλευε τους νέους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το σωστό και το δίκαιο!»

Πόσο έχεις αλλάξει από την πρώτη σου κυκλοφορία το 2011;
«Έχω αλλάξει πολύ! Επιπλέον, έχω κάνει το soundtrack μιας γαλλικής ταινίας και ήταν καταπληκτική εμπειρία για εμένα. Επίσης έχω γίνει μητέρα και το γεγονός αυτό αλλάζει τα πάντα στη ζωή μιας γυναίκας».

Εκτός από το EP άλμπουμ, ποια άλλα σχέδια έχεις για καινούρια τραγούδια;
«Έχω ολοκληρώσει το δεύτερο άλμπουμ μου, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2016 και στο live μου στην Αθήνα θα παρουσιάσω μερικά καινούρια τραγούδια τα οποία ελπίζω να σας αρέσουν».

Έχεις κάποιο motto στη ζωή σου;
«Αν έχεις πίστη και δουλεύεις σκληρά, σου συμβαίνουν καλά πράγματα!»

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024