Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πάσχα με... πάγους στις αίθουσες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Πάσχα με… πάγους στις αίθουσες

Αγγελική Στελλάκη Τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Η όγδοη ταινία Fast and Furious έρχεται τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως και η γαλλική ταινία Στα Δάση της Σιβηρίας, το οδοιπορικό ενός νεαρού στη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα, καθώς και Ο […]

Αγγελική Στελλάκη

Τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Η όγδοη ταινία Fast and Furious έρχεται τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως και η γαλλική ταινία Στα Δάση της Σιβηρίας, το οδοιπορικό ενός νεαρού στη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα, καθώς και Ο Δρόμος της Διαφυγής. Και παρά το γεγονός ότι η άνοιξη έχει φτάσει για τα καλά, αρκετές από τις ταινίες λαμβάνουν χώρα σε παγωμένες εκτάσεις.

Fast and Furious 8

(2/5)

Η παρέα του Fast and Furious επιστρέφει για όγδοη φορά. Ο Ντομ συμμαχεί με μία επικίνδυνη εγκληματία και προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη βοήθεια του Χομπς σε μία περιπέτεια που κινείται από την Αμερική στο Βερολίνο και από εκεί στη Ρωσία. Το Fast and Furious συνεχίζει στη γνωστή του παράδοση: κυνηγητά με αυτοκίνητα και επικίνδυνα σταντς (από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα οχήματα – ζόμπι στη Νέα Υόρκη). Η ταινία δεν ξεφεύγει, βέβαια από τα αναμενόμενα, και ενώ η χιουμοριστική κόντρα των Τζέισον Στέιθαμ και Ντουέιν Τζόνσον είναι καλοδεχούμενη, η υπερβολική σοβαροφάνεια του Βιν Ντίζελ μάλλον «χαλάει» τη συνταγή.

Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ




Στα Δάση της Σιβηρίας

(3/5)

Ο νεαρός Τέντι, κουρασμένος από την καθημερινότητά του αποφασίζει να εγκαταλείψει το Παρίσι και να διαφύγει στις παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας. Αυτό που ξεκινά ως μία ειδυλλιακή ζωή εξελίσσεται σε έναν αγώνα για επιβίωση. Ο Τέντι θα συναντήσει τον Αλεξέι, έναν ρώσο κρατούμενο που ζει κρυμμένος για χρόνια στα δάση της Σιβηρίας. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μία σημαντική φιλία. Με εντυπωσιακές εικόνες και σκηνές (όπως εκείνη που το αυτοκίνητο οδηγεί πάνω στις παγωμένες εκτάσεις), η ταινία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Σιλβέν Τεσόν. Υπάρχουν σκηνές που οι περιπέτειες των ηρώων δεν μοιάζουν αρκετά επικίνδυνες και άλλες που η λογοτεχνικότητα του σεναρίου δεν αφήνει τους χαρακτήρες να «αναπνεύσουν», αλλά αυτή η «ήσυχη» ταινία αναφέρεται με τρόπο τρυφερό στην βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Εβγκενί Σιντίκιν

Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα

(3/5)


Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι που αγαπήσαμε μέσα από το Ταξίδι του Αυτοκράτορα, επιστρέφουν με το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2 με τον Διονύση Σαββόπουλο στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ και την επιμέλεια των κειμένων. Τα πρώτα βήματα των μικρών αυτοκρατορικών πιγκουίνων, οι προσπάθειες των αρσενικών να βρουν τα μέλη της οικογένειάς τους μετά το ταξίδι τους στον ωκεανό αποτελούν θέματα αυτού του ντοκιμαντέρ που συνδυάζει λιτή αφήγηση και εντυπωσιακές εικόνες. Ο Ζακέ καταφέρνει να φέρει στο επίκεντρο τη μάχη για επιβίωση των «πρωταγωνιστών» του, αν και το ντοκιμαντέρ δεν έχει τη δύναμη του πρώτου Ταξιδιού του Αυτοκράτορα, ενώ δεν αναφέρεται παρά ελάχιστα στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη ζωή των εκπληκτικών αυτών πλασμάτων.

Σκηνοθεσία: Λυκ Ζακέ





Ο Δρόμος της Διαφυγής

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Ντιγκέ
Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπριέλ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Κριστιάν Κλαβιέ





Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024