3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
...
Για 3η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι: Άννα Βαγενά, Μαίρη Βιδάλη, Νίκος Βλάχος, Γιώργος Γαλίτης, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλίκη Καγιαλόγλου, Υρώ Μανέ, Τάσος Μπλάτζιος, Μάνια Παπαδημητρίου και Σωτήρης Τσόγκας.
Τις παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με τον Ορφέα Περίδη στην έναρξη και την Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη.
Με την παράσταση «Λωξάνδρα» και την ταλαντούχα Άννα Βαγενά ανοίγει την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα διεξαχθεί και φέτος στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ θα συμπεριληφθεί, υπό τη μορφή Προ-φεστιβαλικής θεατρικής παράστασης, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά την ενασχόλησή του με το αρχαίο δράμα, ενώ η πολιτιστική του δραστηριότητα θα συνεχιστεί και σε μετα-φεστιβαλικό επίπεδο, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Εμπνευστής του θεσμού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος ο οποίος σημειώνει: «Δεν τριτώνει μόνο το κακό. Ιδού, λοιπόν, που για τρίτη χρονιά παγιώνεται ο πολιτιστικός θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», πράγμα που σημαίνει πως σ’ αυτόν τον τόπο δε στέρεψε ακόμη η πηγή με το “λάλον ύδωρ”. Γιατί δεν είναι μόνο ηρωισμός απελπισίας, αλλά βαθύς καημός και ακόρεστη δίψα για αλήθεια, ομορφιά, κριτική και αισθητική απόλαυση η ανάπτυξη σε μια γωνιά της Ελλάδας –παραμελημένης για χρόνια – ενός ευρέος φάσματος προγράμματος, όπου έλληνες ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες απευθύνονται σ’ ένα κοινό που θέλει διακαώς να ξεφύγει από τα πολιτιστικά απόβλητα της μαζικής κουλτούρας και αναζητεί αρτεσιανά ύδατα λόγου, ρυθμού, μουσικής, μίμησης ύφους και ήθους».
Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι «Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ», που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το κοσμικό Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες.
entertainment.in.gr
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442