Ο Ντατόμε θεωρεί φαβορί για μετάλλιο την Ελλάδα
Ο Τζίτζι Ντατόμε ανέφερε τις ομάδες που θεωρεί φαβορί για ένα μετάλλιο, στο προσεχές Eurobasket, με την Ελλάδα να είναι μία από αυτές.
Ο Τζίτζι Ντατόμε μετά το τέλος της καριέρας του, εντός των μπασκετικών παρκέ, έχει αναλάβει τη θέση του general manager της Εθνικής Ιταλίας και σε δηλώσεις του ενόψει του Eurobasket, ανέφερε τα φαβορί για τα μετάλλια.
Ο πρώην μπασκετμπολίστας, θεωρεί τις Γαλλία, Γερμανία, Σερβία και Ελλάδα, μεταξύ άλλων, φαβορί για ένα μετάλλιο, στο προσεχές τουρνουά, ενώ στάθηκε και στο στόχο της ομάδας του που επίσης είναι ένα μετάλλιο. Κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Η δήλωση του Ντατόμε για την Εθνική
«Γιατί να μην διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο; Είναι όνειρό μου και ελπίζω να τα καταφέρουμε, γιατί δεν το έζησα ως παίκτης. Όμως υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να ανέβουν στο βάθρο:
Γαλλία, Γερμανία, Σερβία, Ελλάδα, Λιθουανία, Τουρκία, Ισπανία, Λετονία, Σλοβενία… Πώς μπορείς να αφήσεις κάποια από αυτές έξω; Ο στόχος μας πάντως είναι να βρεθούμε εκεί και να αρπάξουμε την ευκαιρία εφόσον μας παρουσιαστεί», τόνισε ο general manager της ιταλικής ομάδας.
Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει Eurobasket και έχει αναμετρηθεί με Βέλγιο, Σερβία και Ισραήλ. Επόμενος σταθμός για την Εθνική Ελλάδος στο PAOK Sports Arena της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη όπου θα αναμετρηθεί στις 14 Αυγούστου με το Μαυροβούνιο.
Θα ακολουθήσει το τουρνουά Aegean Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ όπου θα αντιμετωπίσει τη Λετονία (20/8) και την Ιταλία (22/8). Το τελευταίο φιλικό θα είναι απέναντι στη Γαλλία στο ΟΑΚΑ (24/8).
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Αταμάν: «Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι – Συγχαρητήρια»
- Σπουδαίες νίκες για Ρόμα και Άστον Βίλα, στην κορυφή η Λιόν – Η βαθμολογία του Europa League και η θέση που βρίσκονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο (pic)
- Παναθηναϊκός-Βικτόρια Πλζεν 0-0: «Μηδέν» στη δημιουργία και γκρίνια στο ΟΑΚΑ (vid)
- Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 96-89: Όταν ξύπνησε ήταν πλέον αργά… (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442