Έξαλλος ο Βαλέρι: Οι διαιτητές της Super League 2 «ναυάγησαν» στις γραπτές εξετάσεις
Ο Ιταλός Βαλέρι είναι πυρ και μανία επειδή πολλοί ρέφερι απέτυχαν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις για τους κανονισμούς
Ποιος είδε τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Πάολο Βαλέρι και δεν τον φοβήθηκε στο σεμινάριο των διαιτητών της Super League 2, το οποίο ξεκίνησε στην Ξάνθη την Παρασκευή (1/8) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (3/8). Αιτία αποτελεί η παταγώδης αποτυχία των διαιτητών και των βοηθών της δεύτερης κατηγορίας στις γραπτές εξετάσεις.
Ο Βαλέρι εκτός από υπεύθυνος του VAR είναι και υπεύθυνος ορισμών της Super League 2. Οι διαιτητές και οι βοηθοί έπεσαν στην παγίδα του καθώς χρησιμοποίησε ερωτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ύλη των 475 ερωτήσεων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Όμως, είναι ερωτήσεις σχετικές με τους κανονισμούς που οι ρέφερι υποτίθεται πως εφαρμόζουν στο γήπεδο, άρα έπρεπε να γνωρίζουν τις απαντήσεις.
Ο Βαλέρι έβαλε τους διαιτητές και τους βοηθούς της Super League 2 να δώσουν τις εξετάσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (ref-house). Παράλληλα, για κάθε απάντηση, ανάλογα με τη δυσκολία της ερώτησης υπήρχε χρόνος από 30 μέχρι 60 δευτερόλεπτα. Εν ολίγοις, ήταν γραπτές εξετάσεις στα πρότυπα της UEFA.
Τα αποτελέσματα ήταν τόσο τραγικά και ο Βαλέρι δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του. Ο Ιταλός αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ μπήκε έξαλλος και διέκοψε το μάθημα που έκανε ο Φερνάντες Αλόνσο στους διαιτητές και στους βοηθούς της Super League 2. Στη συνέχεια, ο Βαλέρι ζήτησε να βγουν όλοι έξω και κράτησε μόνο τις γυναίκες διαιτητές, οι οποίες είναι και διεθνείς. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.
Παραμένει άγνωστο αν οι μετεξεταστέοι διαιτητές και βοηθοί θα δώσουν ξανά εξετάσεις μέχρι τη λήξη του σεμιναρίου ή (το πιο λογικό) διαδικτυακά σε δέκα μέρες. Πότε θα προλάβουν να μάθουν αυτά που δεν έμαθαν σε δυο μήνες; Διέρρευσε και σενάριο ότι δεν θα ξαναδώσουν γραπτές εξετάσεις!
Ο Βαλέρι δυσαρεστήθηκε και για έναν ακόμη λόγο. Αρκετοί διαιτητές και βοηθοί αμέλησαν να πάρουν στο σεμινάριο φορητό υπολογιστή ή τάμπλετ, αν και η ΚΕΔ τους είχε πει ότι είναι υποχρεωτικό.
Οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League 2 παίζουν με τη φωτιά. Για την ΚΕΔ, ειδικά για τον Βαλέρι που κάνει τους ορισμούς, είναι υπεράριθμοι. Με αφορμή τους νέους πίνακες ήθελαν να κόψουν τους μισούς, όμως έκαναν πίσω λόγω των αντιδράσεων των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Η παταγώδης αποτυχία στις γραπτές εξετάσεις των κανονισμών δείχνει και το χαμηλό επίπεδο των διαιτητών και των βοηθών της δεύτερης κατηγορίας.
- Ο Μητσοτάκης υπόσχεται… εξευρωπαϊσμό επτά χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
- Νέος προπονητής της Εφές ο Πάμπλο Λάσο
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν χρυσές λίρες
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping



