Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού
Μια συνταγή που θα «φορεθεί» πολύ στις ταβέρνες των διακοπών.
Με τις θερμοκρασίες να έχουν κοκκινίσει για τα καλά και το μυαλό όλων μας είναι ήδη στις διακοπές, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας παρουσιάσει ακόμα μια καλοκαιρινή συνταγή που είναι σίγουρο ότι θα «φορεθεί» πολύ στις ταβέρνες φέτος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού. Όχι δύσκολη, αλλά θέλει λίγο την τέχνη του, είναι ότι πρέπει για τα μεσημεράκια της Κυριακής παρέα με ουζάκι.
Τα υλικά
5 κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο
2 αυγά
1 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Η διαδικασία
Για αρχή τρίβουμε τα κολοκύθια. Το μυστικό είναι να αποφύγουμε το πολύ «λευκό» από τα κολοκυθάκια, καθώς εκεί βρίσκεται όλη η υγρασία.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε: τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το πράσο, τα κρεμμύδια και το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά, ενώ προσθέτουμε λίγο λάδι.
Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο μπέικιν πάουντερ και αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να δέσει το μείγμα.
Μετά φτιάχνουμε με ένα κουταλάκι το σχήμα στους κολοκυθοκεφτέδες, ενώ έχουμε βάλει ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και όταν τους βγάλουμε, τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι, με τα αρωματικά που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Συνταγή: Σπιτικά σπανακοπιτάκια
- Το διπλό μήνυμα Ανδρουλάκη για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τα «καρφιά» κατά Τσίπρα και το νέο «άνοιγμα» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Food Authority Recalls Kinder Chocolates Over Hidden Gluten Risk
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;

