
Σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ: Η Κίνα κατηγορεί τον Τραμπ ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά»
«Η Κίνα καλεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ιδίως τις χώρες που ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στο Ισραήλ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις» λέει ο εκπρόσωπος του κινέζικου ΥΠΕΞ
Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέστησε στους κατοίκους της Τεχεράνης να εκκενώσουν «αμέσως» την ιρανική πρωτεύουσα και κάλεσε τις ιρανικές αρχές να υπογράψουν συμφωνία.
«Το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να διατυπώνουν απειλές και να ασκούν πιέσεις δεν θα συμβάλει στην άμβλυνση της κατάστασης, παρά μόνον θα αυξήσει τις εντάσεις και θα επεκτείνει τη σύγκρουση», δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκούο Τζιακούν.
«Η Κίνα καλεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ιδίως τις χώρες που ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στο Ισραήλ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις και να αποτραπεί να επεκταθεί και να εξαπλωθεί η σύγκρουση», υπογράμμισε.
«Όλοι θα πρέπει αμέσως να εκκενώσουν την Τεχεράνη!», προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
Προτού εγκαταλείψει νωρίτερα τη σύνοδο κορυφής της G7, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε εξάλλου από τον Καναδά ότι «συμφωνία θα υπογραφεί» και ότι θα ήταν «ανόητο από την πλευρά του Ιράν να μην υπογράψει».
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου





