
Guardian: Η Νάξος στις επιλογές των αναγνωστών για τις παραλίες της
Στο σχετικό άρθρο του Guardian οι αναγνώστες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με το ελληνικό νησί που χαρακτηρίζουν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας του και η ψιλή, λευκή άμμος των παραλιών του.
Η λευκή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της είναι που κατατάσσουν το νησί της Νάξου ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης σύμφωνα με τις επιλογές των αναγνωστών του Guardian.
Εκτός από την Ελλάδα, το αναγνωστικό κοινό της βρετανικής εφημερίδας ξεχωρίζει παραλίες που βρίσκονται στην Κορσική, τη Δυτική Γαλλία, την Κροατία, τη Σουηδία, την Γκραν Κανάρια, την Καλαβρία, το Μπόντρουμ και την Καταλονία.
Ασύγκριτη ομορφιά το Καστράκι
Στο σχετικό άρθρο, οι αναγνώστες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι. «H Νάξος διαθέτει παντού εκπληκτικές παραλίες με το Καστράκι να έχει μια ξεχωριστή, ασύγκριτη ομορφιά. Η παραμυθένια αυτή ακτή εντυπωσιάζει με την απαλή λευκή άμμο, η οποία καταλήγει σε εντυπωσιακά νερά που άλλοτε έχουν απόχρωση ανοιχτό μπλε και άλλοτε είναι τιρκουάζ».
Ανάμεσα στους προορισμούς της Ευρώπης που ξεχωρίζουν για τη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, συγκαταλέγεται η #Νάξος σύμφωνα με τις επιλογές των αναγνωστών της Βρετανική εφημερίδας Guardian.#Naxos #naxosandsmallcyclades #SmallCyclades #Aegean #Cyclades pic.twitter.com/bU1FmhtVQ3
— Naxos&Small Cyclades (@NaxosIslands) June 1, 2025
Διάκριση για τη Νάξο στα Greek Travel Awards
Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η Νάξος στα τελευταία Greek Travel Awards που απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, μετά το τέλος της διεθνούς έκθεσης WTM. Η Νάξος αναδείχθηκε σε κορυφαίο βιώσιμο προορισμό μέσα από συγκεκριμένη ποιοτική διαδικασία αξιολόγησης, ψηφοφορίας και επιλογής που επιμελείται ο ΕΟΤ.
Στην κατεύθυνση αυτή προηγήθηκαν στοχευμένες πρωτοβουλίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και ένα ταξίδι εξοικείωσης εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

- Καθυστερήσεις στην συμφωνία για ΗΠΑ και Ιράν, εξαιτίας της ορολογίας για τα πυρηνικά και τις κυρώσεις
- Βασίλισσα Ελισάβετ: Παράταση για την έκθεση μόδας που σπάει κάθε ρεκόρ – Οι τρεις κανόνες του στιλ ως όπλο
- Stoiximan GBL: Πότε θα διεξαχθούν είναι οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος – Αυτές είναι οι ημερομηνίες
- Κρήτη: Θρίλερ με τις γέννες και τα παιδιά της 25χρονης – Βίντεο ντοκουμέντο πριν μεταφέρει στο νοσοκομείο το 3χρονο κοριτσάκι
- Ένα γράμμα για τους οπαδούς της Τότεναμ
- EE: Από τους ρωσικούς αγωγούς στο αμερικανικό LNG – Η εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα όμως παραμένει






