Τουρκία: Αντιδράσεις Ερντογάν στον χαρακτηρισμό “αρχηγός χούντας” του Οζγκούρ Οζέλ
«Ο Ερντογάν αφιέρωσε τη ζωή του στη βούληση του έθνους και πολέμησε αποφασιστικά εναντίον των κέντρων πολιτικής κηδεμονίας», ανέφερε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «αρχηγό χούντας» που έκανε για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Αντίδραση
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι τουλάχιστον πολιτική ανηθικότητα και αμετροέπεια εκ μέρους εκείνων που η πολιτική ιστορία τους βρίθει από πραξικοπήματα και αντιδημοκρατικές επεμβάσεις να απευθύνονται με ανήθικες και ανεκδιήγητες προσβολές, όπως «επικεφαλής χούντας», προς τον πρόεδρο μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη βούληση του έθνους και πολέμησε αποφασιστικά εναντίον των κέντρων πολιτικής κηδεμονίας».
Ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Οζέλ, κατά την ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος στην ‘Αγκυρα δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα η Τουρκία κυβερνάται από μια χούντα που φοβάται τις εκλογές, φοβάται τον αντίπαλό της, φοβάται τον λαό. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ένας πρόεδρος που έχει μαζί του την υποστήριξη του λαού. Αλλά έχει μετατραπεί σε έναν αρχηγό χούντας που στοχοποιεί όσους μπορούν να τον ανταγωνιστούν».
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
- Οικονομική ασφυξία: Το μετέωρο βήμα του συνταξιούχου με απώλειες 3,5 δισ. ευρώ φέτος
- Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
- Κληρονομιά: Πώς μοιράζεται όταν δεν υπάρχει διαθήκη
- Τα αρχεία Έπσταϊν και η «λάσπη» πίσω από την καλογυαλισμένη βιτρίνα της τέχνης





