Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νότια Κορέα – Πύρινη κόλαση για τέταρτη μέρα
Η Νότια Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει το νότιο τμήμα της χώρας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Νότια Κορέα καθώς εκτός ελέγχου έχουν βγει οι πυρκαγιές που μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Η πυρκαγιά έχει κάψει περισσότερα από 15.000 εκτάρια δασικών εκτάσεων και έχει προκαλέσει 16 θανάτους, όπως ανακοίνωσαν οι δασικές αρχές την Τρίτη.
Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή στην κομητεία Σαντσέονγκ εξαπλώθηκαν γρήγορα, και μόλις την Κυριακή οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις περιορίσουν σε ένα ποσοστό 50-70%.
Ωστόσο την Τρίτη αναζωπυρώθηκε ένα από τα μέτωπα και επεκτείνεται, με συνέπεια να διαταχθεί εκκένωση της πόλης Andong και των κομητειών Yeongyang και Yeongdeok.
Οι εγκαταστάσεις ύδρευσης υπέστησαν ζημιές σε ορισμένα τμήματα της επαρχίας North Gyeongsang και οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες και η κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων στη νοτιοανατολική περιοχή ανεστάλησαν από τις 7:30 μ.μ.
Νότια Κορέα: Απειλούνται ιστορικοί ναοί
Ο ναός Goun, ένας αρχαίος ναός χιλιάδων ετών στο Uiseong, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Οι εθνικοί θησαυροί που ήταν αποθηκευμένοι στο ναό είχαν μεταφερθεί σε άλλες τοποθεσίες.
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα





