Ο Καραλής με τη 2η και ο Τεντόγλου με τη 10η καλύτερη επίδοση στο Παγκόσμιο της Κίνας
Στις 21-23 Μαρτίου θα γίνει στην πόλη Ναντζίνγκ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ανακοινώθηκαν τα starting list της διοργάνωσης με τους δύο Ολυμπιονίκες να είναι πολύ ψηλά.
Mε πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας, στις 21-23 Μαρτίου.
Η ομάδα αποτελείται από τον κάτοχο του τίτλου στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, τον εστεμμένο πρωταθλητή Ευρώπης στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, την τρίτη ταχύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 60 μ., Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, τη συναθλήτριά της Δήμητρα Τσουκαλά, καθώς και την Σοφία Ιωσηφίδου στα 60 μ. εμπ.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τα entry list, δηλαδή τις φετινές επιδόσεις που έχουν όσοι θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μεταξύ τους είναι οι πέντε Έλληνες. Συνολικά μετέχουν 576 αθλητές και αθλήτριες από 127 χώρες.
Πιο ψηλά βάσει φετινών επιδόσεων είναι ο Εμμανουήλ Καραλής που θα ταξιδέψει στην Κίνα με 6,02 καλύτερη επίδοση που τον φέρνει πίσω μόνο από τον τρομερό Ντουπλάντις που έχει ξεπεράσει τα 6 μέτρα και 27 εκατοστά. Μετά τον Μανόλο και σε αρκετή απόσταση είναι τέσσερις επικοντιστές που έχουν υπερβεί το 5,91, οι Γάλλοι Λαβιλενί, Τιερί και Κολέ και ο Αυστραλός Μάρσαλ.
Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με το άλμα 8,05 που έκανε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Βελιγραδίου έχει την 10η επίδοση μεταξύ των 15 αθλητών που έχοουν δηλωθεί στο αγώνισμα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα. Την καλύτερη επίδοση έχει ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με 8,37 μετά ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ με 8,34 και ο Αυστραλός Αντοκ με 8,33.
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μεταξύ των 11 ατόμων που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στη Γλασκώβη το 2023 και θα λάβουν μέρος με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.
Πιο δύσκολο είναι το έργο των τριών κοριτσιών που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο. Στα 60 μέτρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 47 αθλήτριες και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με 7.18 έχει την 21η επίδοση ενώ η Δήμητρα Τσουκαλά με 7.30 είναι 38η.
Τέλος στα 60 εμπόδια η Σοφία Ιωσηφίδου με 8.14 είναι 33η σε 36 αθλήτριες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Θέλοντας να «αποζημιώσουν» τους 374 οπαδούς που ταξίδεψαν στον Αρκτικό Κύκλο για να δουν την άθλια εμφάνιση κόντρα στη Μπόντο/Γκλιμτ οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα καλύψουν τα έξοδα των εισιτηρίων.
Ο μεγάλος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει την πρεμιέρα του για το νέο έτος στην ημερίδα της Παιανίας το προσεχές Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ επειδή αμφισβητείται. Ομολογία αποτυχίας ο ορισμός τεσσάρων διεθνών στο Asteras Aktor-ΑΕΚ, έβαλε και ρέφερι που είχε καιρό να ορίσει
Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0 επί της Λεβερκούζεν, με τον Ιρανό φορ να τονίζει πως η ομάδα γνώριζε ότι με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να τα καταφέρει.