Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αυτή η Παρί μπορεί να το σηκώσει

Αυτή η Παρί μπορεί να το σηκώσει

Χωρίς πριμαντόνες και αστέρες που νομίζουν πως της κάνουν χάρη, γεμάτη wonderkids και επένδυση στο ταλέντο και την ομάδα η Παρί δείχνει ικανή όσο ποτέ να φτάσει στη… Γη της Επαγγελίας

Στα δύο ματς με την σπουδαία Λίβερπουλ έδειξε και απέδειξε πως, επιτέλους γιααυτήν, έπαθε και έμαθε. Έμαθε πως το ποδόσφαιρο θέλει σεβασμό, πλάνο, υπομονή και όραμα, όσα λεφτά και αν διαθέτει.

Ξόδεψε δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια γιανα φτάσει μια χρονιά, αυτή του κορωνοϊού και του Φάιναλ-8, στον τελικό για να χάσει από την Μπάγερν και μέχρι εκεί. Με Νειμάρ, Μέσι και ότι… κινούτανεκτελούταν από τους Εμίρηδες που νόμιζαν πως θα κατακτήσουν τα πάντα με τα λεφτά. Με παίκτες που είτε δεν είχαν και μεγάλη διάθεση για μπάλα, είτε πήγανμε το ζόρι, είτε πίστευαν πως αυτοί είναι πάνω από την ομάδα και της κάνανε και το χατίρι όπως ο Εμπαπέ.

Η Παρί όμως που έχει φτιάξει φέτος ο Λουίς Ενρίκε; Είναι πραγματικά ομάδα που δείχνειικανή να φτάσει μέχρι το όνειρο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδα με αρχή και τέλος. Με τον προπονητή να κάνει κουμάντο, και όχι να τον αλλάζει ηδιοίκηση όπου κάνει… ντα την πριμαντόνα, με παίκτες που παίζουν για το σύνολο και κυρίως επενδύοντας στη νέα γενιά του ποδοσφαίρου.

Τον είδατε τον Ζοάο Νέβες; Ο Πορτογάλος μέσος που «γεμίζει» το κέντρο, τον Πάτσο που κυριαρχεί στο κέντρο της άμυνας, τον Μπαρκολά στα άκρα, τον Ντουέ που μπήκε αλλαγή και έβαλεκαι το νικητήριο πέναλτι. Τον Ντεμπελέ που δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Μια Παρί που πριν καν πάμε στη διαδικασία των πέναλτι είχε ήδη κερδίσει πάρα πολλά.

Ακόμη και αν δεν κατάφερνε να περάσει. Η πρόκριση επί της επικείμενης πρωταθλήτριας Αγγλίας σημαίνει πάρα πολλά. Η Παρί που εδώ και καιρό είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη και πλέον συνεχίζοντας στην διοργάνωση έχει όλα τα φόντα για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Θα βρει μπροστά της όπως όλα δείχνουντην Άστον Βίλα (κέρδισε 3-1 στο πρώτο ματς εκτός έδρας την Μπριζ) που με την εικόνα που έχει η γαλλική ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Η Λίβερπουλ από την άλλη θα έχει να λέει για την γκίνια της. Γιατί στο νέοσύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, που είναι εξαιρετικό, βγήκε με περίπατο πρώτη αλλά της έλαχε στους «16» ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να τηςτύχει. Και στο τέλος σταμάτησε τόσο νωρίς την πορεία της σε μια χρονιά που παίρνει πρωτάθλημα, την Κυριακή μπορεί να πάρει και το Λιγκ Καπ (παίζει τελικόμε την Νιουκάστλ) και έδειχνε ικανή να πάει ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί όμως συνεχίζει πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν, με την αξία της και με την αίσθηση πως αν δεν… αυτοκαταστραφεί μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι ικανήνα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη για χρόνια. Λεφτά έχει, προπονητή καλό έχει, φαίνεται πως κατάλαβε τον σωστό δρόμο, άρα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο