Συνταγή: Μανιτάρια φρικασέ
Μια συνταγή πεντανόστιμη, θρεπτική και νηστίσιμη.
Τις περισσότερες φορές όταν ακούμε τη λέξη «φρικασέ» το μυαλό μας δεν πάει σε κάποια νηστίσιμη συνταγή. Αυτό έρχεται να μας αλλάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρουσιάζοντας ένα πιάτο που δεν το συντατούμε πολύ συχνά – όμως αξίζει την προσοχή μας.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πεντανόστιμη, θρεπτική και νηστίσιμη: μανιτάρια φρικασέ.
Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ ώρα, ούτε πολύ προσπάθεια, έχει όλη αυτή τη γεύση του φρικασέ που ξέρουμε αλλά είναι πιο υγιεινή.
Τα υλικά
300 γρ. μανιτάρια λευκά champignon
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
2 πράσα
1 μαρούλι
2 τριμμένα καρότα
1 ματσάκι άνηθο
70 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Στο φρικασέ πάντα χρησιμοποιούμε μαρούλι, ωστόσο στη συγκεκριμένη συνταγή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε το σπανάκι, καθώς είναι η εποχή τους τώρα.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο και το λευκό κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι στη συνέχεια, λίγο καρότο και σβήνουμε με λεμόνι.
Προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ για να δέσει και ρίχνουμε νερό (ή ζωμό λαχανικών).
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Ρύθμιση διαδικτύου: «Πνέει ξανά άνεμος μακαρθισμού;» διερωτάται ο Μπρετόν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ
- Ρύθμιση διαδικτύου: Η Γαλλία καταδικάζει «με τον πλέον έντονο τρόπο» τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Μπρετόν
- Ρύθμιση διαδικτύου: Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 5 Ευρωπαίους, ανάμεσά τους ο πρώην επίτροπος Μπρετόν
- Γαλλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους Airbus A320 της Vueling λόγω «τεχνικού προβλήματος»
- Υεμένη: Αμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων από τους Χούθι απαιτεί το ΣΑ του ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Η πώληση πετρελαίου επιτρέπει στον Μαδούρο να διατηρηθεί στην εξουσία, λένε οι ΗΠΑ