Συνταγή: Σουφλέ με ψωμί του τοστ
Μια συνταγή με λίγα υλικά και θυμίζει «μαμά» από άλλες εποχές.
Όταν κάποιος σκέφτεται το σουφλέ, το μυαλό του πάει σε κάποια μπελαλίδικη συνταγή που θέλει και κόπο και τρόπο για να ετοιμαστεί. Εκτός αν κάνεις το σουφλέ που μας έκαναν με τα «ψέματα» παλιά οι μαμάδες μας – σαν αυτό που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πανεύκολη, με λίγα υλικά και χορταστική: σουφλέ με ψωμί του τοστ. Το κόλπο είναι το πολύ και καλό τυρί και έχετε ένα πιάτο που δεν υπάρχει να μην φαγωθεί από κάποιον.
Τα υλικά
1 πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
6 φέτες μπέικον
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
5 φέτες τυρί κλασικές
500 γρ. τριμμένο τυρί
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ο συνδυασμός του ψωμιού του τοστ με το γάλα δημιουργεί μια κρεμώδη γεύση.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπέικον, λίγο μπαχάρι, τα τέσσερα αυγά και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ αλείφουμε βούτυρο και καλύπτουμε τον πάτο με ψωμί του τοστ.
Από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί κι αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο καπνιστό τυρί.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο αυγό (από το μείγμα με το μπέικον) και μετά καλύπτουμε με μια ακόμα στρώση με ψωμί από φέτες του τοστ.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με το μπέικον και από πάνω ρίχνουμε πολύ τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και το σουφλέ είναι έτοιμο.
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα
- Συνταγή: Σπιτικά σπανακοπιτάκια
- Το διπλό μήνυμα Ανδρουλάκη για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τα «καρφιά» κατά Τσίπρα και το νέο «άνοιγμα» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Food Authority Recalls Kinder Chocolates Over Hidden Gluten Risk
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές


