Εγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της πυγμαχίας στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την επιστροφή του αθλήματος της πυγμαχίας στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Αντζελες το 2028.
Μετά από πολλούς μήνες με πολλά ερωτήματα σχετικά τις προοπτικές της πυγμαχίας για το Λος Άντζελες 2028, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει προσωρινά την World Boxing ως την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος με έδρα τις ΗΠΑ. Η ΔΟΕ είχε άρει την επίσημη αναγνώριση της από την Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (ΙΒΑ) το 2023, μετά από πολλές καταγγελίες για διαφθορά αλλά και επειδή στο τιμόνι της είναι ο Ρώσος Ουμάρ Κρεμλέφ για τον οποίο επίσης υπάρχουν πολλές αναφορές για κακή διοίκηση.
Μετά την άρση της αναγνώρισης, η πυγμαχία βγήκε αυτομάτως εκτός προγράμματος Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους πυγμάχους όλου του πλανήτη.
Η ίδρυση μίας νέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν μονόδρομος για να έχει ελπίδες το άθλημα και έτσι δημιουργήθηκε η World Boxing η οποία έφτασε να έχει 78 χώρες – μέλη, ξεπερνώντας τα 72 που ζητά η ΔΟΕ για να δώσει την αναγνώριση της.
«Η αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Παγκόσμια Πυγμαχία συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τους καθορισμένους τομείς εξέτασης προκειμένου να προταθεί η προσωρινή αναγνώριση της ΔΟΕ ως η Παγκόσμια Ομοσπονδία εντός του Ολυμπιακού Κινήματος που θα καθοδηγεί το άθλημα της πυγμαχίας σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΟΕ.
Μετά από την επίσημη αναγνώριση, είναι δεδομένο ότι και άλλες χώρες θα γίνουν μέλη της World Boxing ενώ ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας που έως τώρα δεν είχε πάρει θέση και ήταν ενταγμένη στην IBA.
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες



