
Χριστούγεννα στα… λευκά – Ποιες περιοχές θα δουν χιόνια
Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις θα συνθέσουν το μενού του καιρού τα φετινά Χριστούγεννα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Πιο χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.
Ειδικότερα, οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε μη ορεινές περιοχές.
Έτσι, μπορεί το φθινόπωρο να θύμιζε περισσότερο… άνοιξη, όμως οι γιορτές θα έχουν παραδοσιακό χειμωνιάτικο καιρό, με τα χιόνια να έχουν την τιμητική τους.
«Έρχονται χιονοεκπλήξεις»
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων θα θυμίζει βαρύ χειμώνα, καθώς οι νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης επηρεάζονται από την κακοκαιρία που θα «κατέβει» από τα βόρεια.
Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε ότι οι μετεωρολογικοί χάρτες δείχνουν «χιονοεκπλήξεις» σε αρκετές περιοχές της χώρας, προσθέτοντας ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
«Ίσως υπάρξουν αποκλίσεις, αλλά με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάμε σε μια κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας στις 24-25 Δεκεμβρίου με κρύο, πολλά χιόνια και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Κυρίως πάνω από τα 1.200-1.400 μέτρα και στη βόρεια Ελλάδα πιο χαμηλά», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του.

«Για τη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χιόνια σε ορισμένες περιοχές θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Μετά τις 27/12 ίσως υποχωρήσει λίγο το κρύο, αλλά δεν φεύγουν οι κρύες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, άρα ίσως έχουμε κάποια συνέχεια προς την Πρωτοχρονιά. Θα το δούμε αυτό είναι ακόμα νωρίς» συμπλήρωσε.
Χιονισμένα Χριστούγεννα «βλέπει» ο Τσατραφύλλιας
Χριστούγεννα σε χιονισμένο τοπίο «βλέπει» και η πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, που τονίζει ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν το υψόμετρο που θα επηρεαστεί.
«Αν διατηρηθούν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία νομίζω ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα έχουμε χιόνια στο… καμπαναριό. Μέρα με τη μέρα θα ξεκαθαρίσει αν τα χιόνια θα είναι μόνο στα ορεινά» σημείωσε.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσατραφύλλιας, «από αυτή την Παρασκευή θα έχουμε μια μεταβολή του καιρού και φαίνεται από τη Δευτέρα 23 του μήνα και ανήμερα των Χριστουγέννων τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας πέντε με έξι βαθμούς, τα χιόνια προς το παρόν είναι αρκετά και περιορίζονται στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα δούμε αν θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα».
- Βρετανία: Δεν είναι ΑΙ – Εικόνα από 250 σκυλιά που βρέθηκαν στριμωγμένα μέσα σε ένα σπίτι
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός
- Ισραήλ: Ενέκρινε τους περισσότερους οικισμούς εποίκων στην Δυτική Όχθη στην ιστορία του
- Φρίντα ΜακΦάντεν: Η πιο γνωστή – άγνωστη συγγραφέας της νέας γενιάς αποκαλύφθηκε
- Ιταλία – Ελλάδα 16-14: Ήττα στα… σημεία για την Εθνική (vid)
- Με 11 ο Ολυμπιακός εναντίον της Χάποελ – Μέσα ο Φαλ

