
Κακοκαιρία Bora: Χιόνια σε Φλώρινα και Καστοριά – Με αλυσίδες η κυκλοφορία
Η κακοκαιρία Bora έντυσε στα λευκά την Φλώρινα και την Καστοριά, ενώ η συνεχόμενη χιονόπτωση στην περιοχή της Φλώρινας προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε τοπικές ορεινές κοινότητες
Χιόνια έφερε η κακοκαιρία Bora στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, με την Φλώρινα, κυρίως, αλλά και την Καστοριά να ντύνονται στα λευκά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, καθώς και στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών.
Η συνεχόμενη χιονόπτωση στην περιοχή της Φλώρινας έφερε και προβλήματα σε τοπικές ορεινές κοινότητες που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες ώρες. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα, παρά την έντονη χιονόπτωση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.
Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων – φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, έχει απαγορευθεί στο ορεινό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η θερμοκρασία το Σάββατο (30/11) καθώς κυμαίνεται από 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Η χιονόπτωση ξεκίνησε μέσα στην πόλη της Φλώρινας περίπου στις 10 το πρωί και συνεχίζεται, ενώ κατά διαστήματα είναι έντονη. Αποτέλεσμα είναι να έχουν καλυφθεί τα πάντα με χιόνι, ενώ στα ορεινά η χιονόπτωση είναι ακόμα πιο έντονη.

Κάλυψε τα αυτοκίνητα το χιόνι στη Φλώρινα
Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στολισμένη και χιονισμένη η Φλώρινα
Ανοιχτοί οι δρόμοι στην Καστοριά – Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες
Η κακοκαιρία Bora στην περιοχή της Καστοριάς πέρασε με έντονες βροχοπτώσεις και λίγο χιόνι στα ορεινά, που όμως δεν δημιούργησε κάποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού, σε συνδυασμό και με τη θερμοκρασία που, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ήταν πάνω από το μηδέν.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία, 2 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)



