Συνταγή: Μακαρονάδα τσουχτή
Μια συνταγή, παραδοσιακή μανιάτικη και με λίγα υλικά.
Όσοι πάνε συχνά διακοπές στη Μάνη, τότε αυτή τη συνταγή όχι απλά την ξέρουν αλλά την έχουν «τιμήσει» ουκ ολίγες φορές. Για τους υπόλοιπους, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τους δίνει ευκαιρία και να τη μάθουν και να την κάνουμε με τα χεράκια τους.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά επέλεξε να φτιάξει μια από τα πλέον παραδοσιακά και κλασικά μανιάτικα πιάτα: μακαρονάδα τσουχτή. Ή για να τα λέμε τα πράγματα πιο εύκολα, αυτά τα μακαρόνια που έχουν ένα τηγανικό αυγό πάνω τους. Σίγουρα τα έχετε δει έστω και σε φωτογραφίες. Μια συνταγή που έχει ελάχιστα υλικά αλλά μόνο εύκολη δεν είναι: θέλουν προσοχή τα βήματα, αλλά αν πετύχει η γεύση θα σας αποζημιώσει.
Τα υλικά
500 γρ. μακαρόνια Νο5
400 γρ. μυζήθρα ξερή
100 ml ελαιόλαδο
40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
6 αυγά
1 κγ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Μπορεί να μοιάζει εύκολη αλλά δεν είναι. Το μυστικό είναι στην ξερή μυζήθρα που πρέπει να την κάψεις, χωρίς να… καεί όμως.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι που καίει, ρίχνουμε πρώτα λάδι και μετά το βούτυρο για να λιώσει.
Η πρώτη κίνηση είναι να ρίξουμε μέσα την ξερή μυζήθρα – ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Θέλουμε να τραγανίσει και να γίνει «ξανθό».
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο τηγανάκι κάνουμε ένα τηγανητό αυγό.
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
