«Ελπίζω να είναι καλά»: H Κάμαλα Χάρις για το παράξενο «μουσικό φεστιβάλ» του Τραμπ
Μία κάπως παράξενη επιλογή έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν σε μία εκδήλωση στην Πενσυλβάνια διέκοψε τις ερωτήσεις του κοινού και έκανε ένα αυτοσχέδιο «μουσικό φεστιβάλ».
Η παράξενη σκηνή εκτυλίχθηκε στο Όουκς της Πενσιλβάνιας, όπου ο Τραμπ είχε καλέσει τους υποστηρικτές του σε μια συζήτηση ερωταπαντήσεων. Ο κλιματισμός της αίθουσας προφανώς δεν ήταν καλός και η εκδήλωση διακόπηκε όταν δύο από τους παριστάμενους λιποθύμησαν.
«Μήπως να κάνουμε ένα μουσικό φεστιβάλ;»
«Θέλει κανείς άλλος να λιποθυμήσει; Σηκώστε το χέρι σας, παρακαλώ», ειρωνεύτηκε ο Τραμπ. Στη συνέχεια, μισή ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης, πρότεινε: «Μήπως να κάνουμε ένα μουσικό φεστιβάλ; Σταματάμε τις ερωτήσεις, ας ακούσουμε μουσική».
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ζήτησε να ακουστούν τα αγαπημένα του τραγούδια, με πρώτο το «Άβε Μαρία» με τη φωνή του Λουτσιάνο Παβαρότι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέγεται ότι περνά τον χρόνο του στο ιδιωτικό αεροσκάφος του ή στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική.
Στο Όουκς όμως η έκπληξη ήταν ότι η εκδήλωση των ερωταπαντήσεων με το κοινό δεν συνεχίστηκε. «Ποιος θέλει να ακούει ερωτήσεις;» σχολίασε ο ίδιος. Η βραδιά πήρε έτσι παράξενη τροπή, με τον υποψήφιο να λικνίζεται επί μισή ώρα όρθιος, με το μικρόφωνο στο χέρι.
Το κοινό άκουσε έτσι το «Con Te Partiro» με τον Αντρέα Μποτσέλι και τη Σάρα Μπράιτμαν, το «Hallelujah» με τη φωνή του Ρούφους Γουεϊνράιτ, το «Nothing Compares 2 U» της Σινέντ Ο’ Κόνορ, το «An American Trilogy» του Έλβις ΠρίσλεΪ, το «Rich Men North of Richmond» του Όλιβιερ Άντονι, το «November Rain» των Guns N’ Roses και, φυσικά, το ντίσκο τραγούδι που συνοδεύει σχεδόν πάντα τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ, το «YMCA» των Village People.
Η αντίδραση της Χάρις
«Ελπίζω να είναι καλά», σχολίασε Κάμαλα Χάρις ειρωνευόμενη τον αντίπαλό της. Με αφορμή το περιστατικό αμφισβήτησε και πάλι τη διανοητική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ.
Το επιτελείο της Δημοκρατικής Χάρις μοιράστηκε στο X (πρώην twitter) αποσπάσματα από την εκδήλωση, λέγοντας ότι είπε στους υποστηρικτές του «να βγουν και να ψηφίσουν στις 5 Ιανουαρίου» και παραμιλούσε για τον φανταστικό κατά συρροή δολοφόνο Χάνιμπαλ Λέκτερ.
«Ο Τραμπ φαίνεται χαμένος, ζαλισμένος και σαν παγωμένος στη σκηνή», πρόσθεσε.
Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η Κάμαλα Χάρις έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο αντίπαλός της για τον Λευκό Οίκο εμφανίζεται διανοητικά «ασταθής».
Σε εξαιρετική κατάσταση δηλώνει ο Τραμπ
Ο 78χρονος Τραμπ απάντησε στα σχόλια με μια ανάρτησή του στον ιστότοπό του, όπου δήλωνε ότι σε δύο ξεχωριστές γνωστικές εξετάσεις τα αποτελέσματά του ήταν «εξαιρετικά».
«Είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Κλίντον, τον Μπους, τον Ομπάμα, τον Μπάιντεν και, κυρίως, την Κάμαλα», διαβεβαίωσε.
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα


