Ιταλία-Ελλάδα 81-43: «Βαριά» ήττα για την Εθνική U16
Η Εθνική ομάδα Κορασίδων γνώρισε την συντριβή από την Ιταλία με 81-43 και θα παλέψει για την παραμονή της στην Α’ κατηγορία και τις θέσεις 9-16.
Δεν τα κατάφερε η Εθνική Κορασίδων απέναντι στην Ιταλία η οποία επικράτησε με 81-43.
Πλέον η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση του Eurobasket U16 που διεξάγεται στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας επικεντρώνεται στις θέσεις 9-16 και επόμενος αντίπαλος θα είναι μία εκ των ομάδων της Λετονίας ή του Βέλγιου.
Η Ζορμπαλά άνοιξε το σκορ με εύστοχο τρίποντο όμως η Ιταλίδες με ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια νούμερα και σκορ 17-7 (6΄28΄΄) μετά το δίποντο της Ζουκόν.
Η αδυναμία της Εθνικής στην επίθεση έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση στην Ιταλική ομάδα που ξέφυγε ακόμα περισσότερο με σκορ 34-9 (12΄25΄΄) μετά από εύστοχη ενέργεια της Ζανέτι.
Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Η Τουμπανιάρη μείωσε σε 48-26 (23΄), όμως και πάλι η Ιταλική ομάδα με ένα σερί 8-0 έφερε τη διαφορά στο +32 και σκορ 58-26 (36΄17΄΄).
Η Ιταλία συνέχισε να κυριαρχεί κοντά στα καλάθια βρίσκοντας λύσεις και παίρνοντας πολλές δεύτερες ευκαιρίες μετά από άστοχα σουτ, διεύρυνε διαρκώς το προβάδισμα μέχρι το τελικό 81-43.
Tα δεκάλεπτα: 26-9, 43-19, 62-30, 81-43
Ελλάδα (Μίχα): Λαγωνικάκη 4, Μήτραλη 4, Φουστέρη, Χλιαουτάκη 4, Βίγκα 3(1), Μόσχου, Ζορμπαλά 9(2), Υφαντοπούλου, Τσιανάκα 7(1), Φωνιαδάκη, Τουμπανιάρη 8, Καμπακά 4.
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Απειλητικά και υβριστικά μηνύματα έλαβε μέσω διαδικτύου o δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Tαυτοποιήθηκε 42χρονος
