
Φωτιά στις Δρυμάδες στην Ήπειρο – Ήχησε το 112
Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο χωριό στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Τ.Κ. Δρυμάδων Πωγωνίου πλησίον του χωριού κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Στην περιοχή του Πωγωνίου ήχησε και το 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.
Ισχυρές δυνάμεις
Ειδικότερα στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 10 πυροσβεστικά οχήματα. Επιπλέον, ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσει την εξάπλωση της φωτιάς.
Η προσπάθεια κατάσβεσης ενισχύεται και από υδροφόρες του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) καθώς και από μηχανήματα έργου, τα οποία συμβάλλουν στον περιορισμό της πυρκαγιάς και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Φωτιά και στην Κόνιτσα
Την ίδια ώρα δεύτερη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα ορεινά της Ηπείρου. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο στην κοινότητα Πλαγιάς στην Κόνιτσα και στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί πεζοπόρα τμήματα.
Καβάλα
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8) σε δασική έκταση στον Άγιο Κοσμά Καβάλας.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, έντεκα οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
- Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI



