«H δημιουργία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου παραγωγής που προστατεύει τα τοπικά οικοσυστήματα και διασφαλίζει την τροφική επάρκεια, είναι ο διπλός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», επισημαίνει ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας.
«Εργαζόμαστε σκληρά», πρόσθεσε, «για μια αγροτική παραγωγή που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».
«Στηρίζουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς μας! Χτίζουμε την ελληνική αγροτική οικονομία του αύριο», τόνισε ο ΥπΑΑΤ.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός «Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, είναι ημέρα αφύπνισης για την προστασία της πλούσιας ζωής του πλανήτη μας. Η βιοποικιλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό για την υγεία του περιβάλλοντος. Κάθε είδος της χλωρίδας και της πανίδας, όσο μικρό και αν είναι έχει τον δικό του πολύτιμο ρόλο στην αλυσίδα της ζωής.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απειλή του αύριο. Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της βρίσκονται προ των πυλών, ήδη σημαντικό ποσοστό των ειδών ζώων και φυτών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας