
Ασύλληπτο: Νεκροί 58 άνθρωποι ενώ πήγαιναν σε… κηδεία – Ανατράπηκε το σκάφος τους
Πώς έγινε το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε σε ποταμό της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας
Μία ασύλληπτη τραγωδία συνέβη σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όταν δεκάδες άνθρωποι πήγαιναν στην κηδεία ενός τοπικού φύλαρχου.
Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το υπερφορτωμένο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, ανετράπη στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας.
Άγνωστος ο αριθμός των επιβαινόντων, υπολογίζεται σε εκατοντάδες
«Ανασύραμε 58 πτώματα. Δεν γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος», δήλωσε ο Τόμας Ντζιμασέ σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Η στιγμή κατά την οποία άνθρωποι προσπαθούν να ανασύρουν στην ακτή επιβαίνοντες από το σκάφος που διαλύθηκε στον ποταμό Μπόκο, στην πρωτεύουσα Μπανγκί, πιθανόν λόγω του υπερβολικού βάρους
Σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σκάφος μετέφερε πάνω από 300 ανθρώπους όταν ανατράπηκε στον ποταμό Μπόκο.
Το σκάφος μετέφερε τους ανθρώπους που πήγαιναν στην κηδεία ενός τοπικού φύλαρχου. Ανετράπη λίγο μετά τον απόπλου, με τις ομάδες διάσωσης να φτάνουν στο σημείο 40 λεπτά μετά την ανατροπή.
Πολλοί αγνοούνται
Οικογένειες βρίσκονταν κοντά στο ποτάμι σήμερα για να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που εξακολουθούν να αγνοούνται.
- Κολομβία: Τουλάχιστον 12 αγνοούμενοι σε ανθρακωρυχείο εξαιτίας έκρηξης αερίου
- Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ISW, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023
- Ιράν: Σε «αποκλιμάκωση» καλεί η Σαουδική Αραβία μετά την επανέναρξη των πυρών στα Στενά του Ορμούζ
- Νέα Υόρκη: Βανδαλισμοί σε σπίτια και συναγωγές με σβάστικες και τις λέξεις «χάιλ Χίτλερ»
- Παραγουάη: 13 χρόνια κάθειρξη σε γερουσιαστή για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
