Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Ματωμένος γάμος στη Νινευή - Περισσότεροι από 100 νεκροί μετά από φωτιά σε δεξίωση

Ιράκ: Ματωμένος γάμος στη Νινευή – Περισσότεροι από 100 νεκροί μετά από φωτιά σε δεξίωση

Περισσότεροι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο της συνοικίας Χαμντανίγια στη Νινευή του Ιράκ.

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, σε χώρο γαμήλιας δεξίωσης στη Νινευή του Ιράκ. Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο της συνοικίας Χαμντανίγια.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα η φωτιά ξέσπασε στην τεράστια αίθουσα τελετών όταν άναψαν πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Μιλώντας στο Reuters ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Νινευή, Χασάν αλ-Αλάκ ανέφερε ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 113 ανθρώπων.

Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά κάτι που συνέβαλε στη γρήγορη καταστροφή του.

Το κτίριο έπιασε φωτιά και άρχισε να καταρρέει

Εκατοντάδες άνθρωποι – περίπου χίλιοι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya – είχαν κατακλύσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων, η οποία έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το κτίριο έπιασε φωτιά περίπου στις 22:45 τοπική ώρα και άρχισε να καταρρέει ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή αναζητώντας για τυχόν επιζώντες στον σκελετό του κτιρίου που έχει καεί ολοσχερώς.

Το Al Arabiya μετέδωσε ότι στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει στη Βαγδάτη ορισμένους από τους σοβαρότερα τραυματισμένους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά κάτι που συνέβαλε στη γρήγορη καταστροφή του.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024