Πετρέλαιο: Υποχωρεί στη σκιά του πληθωρισμού
Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επισκίασαν τους φόβους για ενδεχόμενο ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ
Υποχωρούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποχώρησαν, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επισκίασαν προς το παρόν τους φόβους για ενδεχόμενο ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ.
Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου West Texas Intermediate μειώθηκε κατά 74 σεντς ή 0,86%, στα 85,47 δολάρια το βαρέλι. Το Brent του Ιουνίου υποχώρησε κατά 50 σεντς, ή 0,55%, στα 89,97 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη μετά την δημοσίευση του Bloomberg News ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν επικείμενη μια ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ.
Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά την πρωινή διαπραγμάτευση της Πέμπτης, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό στοιχειώνουν επίσης την αγορά, καθώς ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Ωστόσο ο πληθωρισμός χονδρικής τον Μάρτιο κινήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο, αλλά σε δωδεκάμηνη βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε σε 2,1%, που ήταν το μεγαλύτερο άλμα που είχε σημειώσει από τον Απρίλιο του 2023. Η αύξηση υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υψηλά/
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται τώρα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, πολύ αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με μόνο δύο μειώσεις να γίνονται τώρα για το έτος, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.
Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη, η οποία τροφοδοτεί τη ζήτηση αργού πετρελαίου. Ο επίμονος πληθωρισμός εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το εάν η οικονομία των ΗΠΑ θα πετύχει μια ήπια προσγείωση φέτος.
- ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ευλογιά, ο αφθώδης πυρετός θα «ξεπαστρέψει» οριστικά και αμετάκλητα την κτηνοτροφία;
- Στο εδώλιο και πάλι ο πατέρας Αντώνιος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου – Διεκόπη η δίκη
- Κλείνει δημοτικό θέατρο και αναστέλλονται όλες οι παραστάσεις
- Ζάκυνθος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο οδηγός του ΙΧ μετά το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο
- «Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του»: Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου μιλούν για τον πατέρα τους
- Δεν τα βρίσκουν πουθενά: Στον «πάγο» το επετειακό reunion των Spice Girls








