
Πυροσβεστική: Δύο φωτιές σε Κρήτη και Κατερίνη – Κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων
Το μέτωπο στα Πιέρια Όρη είναι μέσα σε πευκόφυτο δάσος και φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις
Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίς το απόγευμα και Κρήτη και Κατερίνη κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Στην Κρήτη η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάλες Λασιθίου και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 11 οχήματα.
Διάσπαρτες εστίες
Η φωτιά είναι κοντά στο μοναστήρι Εξακουστή και καίει χορτολιβαδική έκταση όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.
Στα Πιέρια Όρη
Στην Κατερίνη η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαρακατσάνα στα Πιέρια Όρη περίπου στις 12 το μεσημέρι.
Έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρεί ένα αεροσκάφος.
Η φωτιά φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις αφού το πύρινο μέτωπο καίει πευκόφυτο δάσος δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι στάχτες από τη φωτιά έφτασαν μέχρι το παραλιακό μέτωπο.
- Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Πατησίων – Εντοπίστηκαν τρεις ύποπτοι μετά από καταδίωξη στον Κηφισό
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πότε θα αναρτηθεί το λάβαρο για την τέταρτη Ευρωλίγκα του
- Ανδρουλάκης: Αρνούμαστε να δεχτούμε μια Αυτοδιοίκηση – παραμάγαζο του Μεγάρου Μαξίμου
- Θέμα αποστρατικοποίησης νησιών βάζει ο Τούρκος ΥΠΑΜ – «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις» απαντά η Αθήνα
- Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα στη Βόρεια Ελλάδα με τις απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πάνω από 300 άτομα οι κατηγορούμενοι
- Γωγώ Μαστροκώστα: Σε κλίμα οδύνης η ταφή της στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου



