Βόρειο Αιγαίο: Ζητούν αποζημιώσεις για την ακαρπία της ελιάς
Παρατεταμένη η ακαρπία των ελαιόδενρων στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου
Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών των νησιών του Βορείου Αιγαίου λόγω της παρατεταμένης ακαρπίας της ελιάς, ζητά με επιστολή της η Περιφέρεια.
Σε έγγραφό της η αρμόδια αντιπεριφερειάχης Πρωτογενούς Τομέα αναφέρθηκε στις συνθήκες των τελευταίων ετών που συντελούν στην παρατεταμένη ακαρπία των ελαιοδέντρων της Περιφέρειας: Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά την ανθοφορία, οι περιορισμένες βροχοπτώσεις, η μη επαρκής ψύξη κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς και άλλοι παράγοντες οδηγούν στην χαμηλή έως και καθόλου παραγωγή ελαιοκάρπου.
Φέτος η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνω από 12.000 τόνους
Η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους
«Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ επιβεβαιώνουμε και φέτος ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνω από 12.000 τόνους. Ως εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι έχει πληγεί καθοριστικά το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών. Ζώντας σε μια περιοχή που το εισόδημα αυτό αποτελεί μοναδικό οικονομικό πόρο για πάμπολλες οικογένειες ζητάμε την μέριμνα εκ μέρους σας προσκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος. Μια περαιτέρω φτωχοποίηση των ελαιοπαραγωγών των νησιών μας θα έχει βλαπτικές συνέπειες για ολόκληρη την οικονομική αλυσίδα των κατοίκων τους. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας», επισημαίνεται στο έγγραφο της αντιπεριφέρειας.
- Μακρόν: Η απάντηση στα ειρωνικά σχόλια Τραμπ για το χαστούκι που του έδωσε η Μπριζίτ
- Τροποποιήσεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Μηχάνημα έπιασε τα μαλλιά 40χρονης και της αφαίρεσε το δέρμα
- Η διαφήμιση της χρονιάς από τη Lego: Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους… ενώνονται για το Μουντιάλ (vid)
- Δουδωνής: Κυβερνητική πλειοψηφία υπόδικων – Πάνω από 15 στους 156 εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις
- Νέα Αριστερά: Ζητεί την άμεση αποπομπή Τσιάρα μετά την αποκάλυψη της νέας δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χάος στο Κλάπαμ του Λονδίνου από viral «link-up» στο TikTok
- Δίκη Τεμπών: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Δήλωση Φλωρίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)




























![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442