Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή συνέχισε τη φετινή ξέφρενη πορεία της, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού πέτυχε το «14 στα 14».
Μετά την πρόκριση στη φάση των «16» του EHF European Cup, ο Θρύλος επέστρεψε νικηφόρα στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με 32-22 του ΑΣΕ Δούκα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών), για τη 10η αγωνιστική.
Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, πέτυχε μια ακόμα νίκη.
Κόντρα στον Δούκα, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, πήραν μεγάλες διαφορές (+11) και έφυγαν με σημαντικό «διπλό» από το Μαρούσι, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους στην Handball Premier.
Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 2-1, όμως ο Σλίσκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2, στο 2:30. Ο Παπαβασίλης έβαλε μπροστά (3-4) τον Θρύλο, στο 6:16, με τον Σλίσκοβιτς να σκοράρει ξανά, στο 7:19, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +2 (3-5). Ο Δούκας έφερε το ματς στα ίσια (6-6), αλλά ο Βίντα έδωσε και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων (6-8) στους «ερυθρόλευκους», στο 14:29. Φοβερό γκολ του Σάββα (16:22) και 10-8, με τον Παπαβασίλη να «χτυπάει» στην κόντρα, για το 11-8, με εξαιρετικό πλασέ, στο 17:13. Στο 25ο λεπτό, με νέο γκολ του Παπαβασίλη, η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ξέφυγε με +3 (11-14), ενώ στο 27:35, ο Μιχαηλίδης διαμόρφωσε το 15-11 του ημιχρόνου.
Στο 33:10, ο Κάβτσιτς «ανέβασε» τον Ολυμπιακό στο +6 (11-17), με τον Βίντα να σκοράρει, ένα λεπτό μετά, για το +7 (11-18). Νέο γκολ του Κάβτσιτς (38:29) και +9 (12-21) ο Θρύλος, ο οποίος «μπήκε» πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο! Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο μέρος (40:00), ο Σλίσκοβιτς «βρήκε» δίχτυα, για το +10 (12-22), προβάδισμα που κράτησε (15-25) ο Τζηράς, στο 48:55. Γκολ του Καραμπουρνιώτη σε κενή εστία και 26-16 οι «ερυθρόλευκοι», στο 50ό λεπτό. Το 29-19 του Ολυμπιακού ήρθε δια χειρός του τερματοφύλακα Παπαντωνόπουλου (54:50), ο οποίος σε κενή εστία, από τέρμα σε τέρμα, σκόραρε! Δύο λεπτά πριν από το φινάλε, ο Τζίμπουλας «έγραψε» το +11 (21-32), με τον Δούκα να μειώνει, για το τελικό 32-22.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.