Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τη προετοιμασία του εν όψει της συμμετοχής του στο ATP Finals που θα διεξαχθεί στο Τορίνο, με τον Έλληνα τενίστα να είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί την Κυριακή στις 15:30 κόντρα στον Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ.

Ωστόσο, τα μηνύματα που έρχονται από τη προπόνηση του Στέφανου δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο 25χρονος άσος διέκοψε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το πρόγραμμά του λόγω ενοχλήσεων στον αγκώνα.

Δεν ολοκλήρωσε την προπόνησή του

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντάλλαξε μερικά χτυπήματα με τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, όμως αναγκάστηκε να σταματήσει, ενώ το ίδιο έγινε και χθες με αντίπαλο τον Σάσα Σβέρεφ.

Πιθανότατα, ο Τσιτσιπάς μπορεί να το κάνει αυτό για προληπτικούς λόγους, όμως όπως είναι λογικό δημιουργεί ανησυχία εν όψει του πρώτου αγώνα στο Pala Alpitour.

Σε περίπτωση που ο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο Πολωνός Χούμπερτ Χούρκατς.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στο μονό
(Σε ώρες Ελλάδας)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου
«Πράσινο» Γκρουπ

15:30 Γιάνικ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς
22:00 Νόβακ Τζόκοβιτς – Χόλγκερ Ρούνε

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
«Κόκκινο» Γκρουπ
15:30 Κάρλος Αλκαράθ-Αλεξάντερ Ζβέρεφ
22:00 Ντανίλ Μενβτέντεφ-Αντρέι Ρούμπλεφ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτοχος του τίτλου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας στην καριέρα του έχει κατακτήσει 6 ATP Finals. Φέτος μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος επίσης είχε 6. Δύο τίτλους μετρά ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2018, 2021) και έναν έχει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (2020).

Τον παρθενικό τους τίτλο ATP Finals θα ψάξουν οι Κάρλος Αλκαράθ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γιάνικ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε, με τους δύο τελευταίους να… απειλούν τον Τσιτσιπά, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστικός.