Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα δεδομένα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ATP Finals (vids)

Τα δεδομένα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ATP Finals (vids)

Οι αντίπαλοι του Ελληνα τενίστα και οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου στο Τορίνο – Το ονειρικό 2019 και η… κατάρα που τον κυνηγάει τα τελευταία χρόνια.

Στο Τορίνο για τα ATP Finals που ξεκινούν την Κυριακή (12/11, 15:30) βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας, μετά τις εξαιρετικές που πραγματοποίησε τις περασμένες εβδομάδες σε Βιέννη (ATP 500) και Παρίσι (ATP 1000), έχει πάει στην ιταλική πόλη αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Έναν τίτλο που πήρε το 2019, όταν ακόμα η διοργάνωση γινόταν στο Λονδίνο. Όμως, από τότε ο συμπατριώτης μας δεν έχει περάσει ξανά από τη φάση των ομίλων, έχοντας τρεις σερί αποκλεισμούς πριν από τα ημιτελικά. Φέτος, στην 5η του συμμετοχή σε ATP Finals, θα προσπαθήσει να σπάσει την… κατάρα και να περάσει τουλάχιστον στην επόμενη φάση.

Βήμα, βήμα θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του

Κάτι βέβαια που είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση για να τα καταφέρει, καθώς βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον «γηπεδούχο» Γιάνικ Σίνερ και το next best thing του παγκοσμίου τένις, Χόλγκερ Ρούνε.

Από τρεις που προαναφέραμε, μόνο απέναντι στον Ιταλό έχει θετικό ρεκόρ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε 7 αναμετρήσεις που έχουν δώσει, ο Ελληνας τενίστας έχει 5 νίκες. Κόντρα στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς ο συμπατριώτης μας έχει 2-11 και απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε 0-2. Δεν έχει νικήσει ποτέ τον Δανό μέχρι τώρα και θα προσπαθήσει να το κάνει στο Τορίνο, εάν θέλει να έχει σοβαρές πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο άλλο γκρουπ (Red), από το οποίο θα προκύψουν τα χιαστί στα ημιτελικά, βρίσκονται οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ένα γκρουπ που φαντάζει πιο βατό σε σχέση με αυτό που βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Πότε κάνει πρεμιέρα

Ο 25χρονος στην πρεμιέρα του στη φετινή διοργάνωση θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, σε μία αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:30 και θα ανοίξει το πρόγραμμα στο μονό ανδρών. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ρούνε το βράδυ της Κυριακής, σε ένα ματς που ξεκινήσει στις 22:00.

Οι άλλες δύο αγωνιστικές στον όμιλο του Στέφανου Τσιτσιπά θα γίνουν την Τρίτη (14/11) και την Πέμπτη (16/11). Οι αγώνες στο άλλο γκρουπ θα αρχίσουν την Δευτέρα (13/11), με τον Κάρλος Αλκαράθ να αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο μεσημεριανό παιχνίδι (15:30), ενώ το βράδυ θα διεξαχθεί το Ντανίλ Μεντβέντεφ – Αντρέι Ρούμπεφ (22:00). Οι δύο πρώτοι ανά όμιλο περνούν στην ημιτελική φάση των ATP Finals.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτοχος του τίτλου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας στην καριέρα του έχει κατακτήσει 6 ATP Finals. Φέτος μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος επίσης είχε 6. Δύο τίτλους μετρά ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2018, 2021) και έναν έχει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (2020).

Τον παρθενικό τους τίτλο ATP Finals θα ψάξουν οι Κάρλος Αλκαράθ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γιάνικ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε, με τους δύο τελευταίους να… απειλούν τον Τσιτσιπά, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστικός.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024