Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη
Η διαδρομή 11 χιλιομέτρων με ανηφορική κλίση, στενούς δρόμους και πολλές στροφές
Γνωρίζατε πως η πιο επικίνδυνη αλλά συνάμα ομορφότερη διαδρομή στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κρήτη;
Πιο συγκεκριμένα ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το Καψόδασος στο Οροπέδιο Καλλικράτη της περιφερειακής ενότητας Χανίων είναι μια διαδρομή μοναδικού κάλους καθώς η υψομετρική διαφορά ύψους 800 μέτρων κυριολεκτικά σε μεταφέρει από την θάλασσα στα σύννεφα.
Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή μήκους 11χλμ με 27 πολύ δύσκολες, επικίνδυνες και απαιτητικές φουρκέτες που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Ο οδηγός, κατά την διαδρομή του, μπορεί να απολαύσει την υψομετρική διαφορά αφού ανεβαίνει σιγά – σιγά από την θάλασσα, ωστόσο, δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος.
Στην δαιδαλώδη αυτή διαδρομή, δεν υπάρχουν πουθενά προστατευτικά ή έξοδος διαφυγής, ενώ οι επιβάτες βρίσκονται ανάμεσα σε βράχους και κοτρώνες.
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- IRIS: Αυξήθηκαν οι άμεσες πληρωμές – Τι άλλαξε για τους χρήστες
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442