Παλαιότερα αποτελούσε την μοναδική διαδρομή για να φτάσει κανείς στην κεντρική Πελοπόννησο. Η παλαιά εθνική οδός Άργους – Τρίπολης κατασκευάστηκε με 30 συνεχόμενες στροφές, γεγονός που καθιστούσε το πέρασμά της έργο δυσβάσταχτο για τους οδηγούς.
Σημειώνεται πως «κωλοσούρτης» αποκαλούνταν από τον λαό ένα βαγόνι που το έσερναν άλογα με αρκετή δυσκολία, την ίδια που περνούσαν οχήματα και οδηγοί την διαδρομή με τις απανωτές και απότομες στροφές.
Τα μοτέρ των αυτοκινήτων και τα φρένα έφταναν στα όριά τους σε ορισμένα σημεία, τρομάζοντας τους οδηγούς.
Στην αρχική του σχεδίαση ήταν πολύ στενός, ο γκρεμός ήταν μόνιμος συνοδηγός του ταξιδιώτη ενώ η σήμανση ήταν ελλιπής.
Για καλή τύχη του ντόπιου πλυθησμού και όχι μόνο, η κίνηση στον Κωλοσούρτη κόπασε με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου το 1989. Τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο έπεσε κοντά στο μισό.
Πλέον, ο Κωλοσούρτης διαθέτει μεγαλύτερο πλάτος, σωστές κλίσεις, καλύτερο οδόστρωμα και ο οδηγός μπορεί να χαρεί την διαδρομή και τη θέα προς τον αργολικό κάμπο και το Ναύπλιο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα