Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο δρόμος που εάν κινείσαι με λιγότερο από 120χλμ/ώρα «τρώς» πρόστιμο

Ο δρόμος που εάν κινείσαι με λιγότερο από 120χλμ/ώρα «τρώς» πρόστιμο

Το ελάχιστο όριο ταχύτητας στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι 70 χλμ./ώρα

Κι όμως, είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στα χρονικά, εάν οδηγείτε πάνω από 120χλμ/ώρα δεν υπάρχει περίπτωση να «φάτε» πρόστιμο, αντιθέτως αυτό θα συμβεί εάν κατεβείτε από τα 120.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας, αλλά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τεράστια οικονομική άνθιση αποτελώντας τον παράδεισο των supercars.

Οι αυτοκινητόδρομοι στη χώρα της Μέσης Ανατολής αποτελούνται από 8 λωρίδες  ενώ σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα είναι ευθείες. Αξίζει να πούμε φυσικά πως το κόστος της βενζίνης είναι σχεδόν μηδαμινό.

Το όριο ταχύτητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καθοριστεί στα 120 χλμ./ώρα, ενώ σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου το όριο ανεβαίνει στα 140 χλμ./ώρα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς ουσιαστικά δεν ταξιδεύει σε αυτή τη χώρα με μικρότερη ταχύτητα, επιτρέποντας ουσιαστικά την κίνηση με ταχύτητα στα 150 χλμ./ώρα.

Αυτή την περίοδο όμως, το Άμπου Ντάμπι έχει εισαγάγει ένα νέο ελάχιστο όριο ταχύτητας σε δύο από τις λωρίδες ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Ο αυτοκινητόδρομος Sheikh Mohammed bin Rashed είναι από τις κύριες οδικές αρτηρίες και στις δύο από τις τέσσερις λωρίδες του η ελάχιστη ταχύτητα κίνησης είναι 120 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από την 1η Απριλίου για 62 χιλιόμετρα αυτού του αυτοκινητόδρομου και η παραβίασή του επιφέρει χρηματική ποινή 100 ευρώ.

Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να επιταχυνθεί η ροή της κυκλοφορίας, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα πιο αργά οχήματα να κυκλοφορούν σε αυτές τις λωρίδες. Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη ταχύτητα εξακολουθεί να είναι 140 χλμ./ώρα σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Άμπου Ντάμπι, το 78% των οδηγών είναι υπέρ αυτού του μέτρου, αναγκάζοντας τα αργά οχήματα να χρησιμοποιούν τις δεξιές λωρίδες.

Για την ιστορία και μόνον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ελάχιστο όριο ταχύτητας στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι 70 χλμ./ώρα, συνεπώς όποιος κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 70 χλμ./ώρα κινδυνεύει με την επιβολή του προστίμου των 80 ευρώ.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024