Πυρκαγιές στην Τουρκία: Ξανάνοιξαν τα Δαρδανέλια
Επτά χωριά και πανεπιστημιούπολη χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.
Η κίνηση των πλοίων διακόπηκε για μερικές ώρες χθες Τρίτη στα Δαρδανέλια, στη βορειοδυτική Τουρκία, εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στην επαρχία Τσανάκαλε που ώθησε τις αρχές να κλείσουν το στενό, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.
Χάρη στην επέμβαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που συνέβαλαν να οριοθετηθούν οι φλόγες, η τουρκική ακτοφυλακή ξανάνοιξε το βράδυ χθες Τρίτη το στενό προς νότια κατεύθυνση.
Εκκενώθηκαν χωριά
«Επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην προστασία των πόλεων. Το καλό νέο είναι πως οι άνεμοι μοιάζουν να κατευθύνουν τη φωτιά μακριά από το κέντρο της Τσανάκαλε», είπε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, ο Ιμπραήμ Γιουμακλί.
Επτά χωριά και πανεπιστημιούπολη χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.
420 πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν την πυρκαγιά με τη βοήθεια έξι αεροσκαφών χθες, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Χάνει και το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ναν
- Αστρονομική αποζημίωση πολλών δισ. δολαρίων ζητεί ο Έλον Μασκ από OpenAI και Microsoft
- Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ – Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο
- Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθλητικός
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι



