Λέσβος: Διασώθηκαν 36 μετανάστες – Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέσβου και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. του Καρά Τεπέ
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 36 μεταναστών στη Λέσβο προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, 36 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Γέρας Λέσβου, διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.
Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, οι επιβαίνοντες έριξαν τον εξωλέμβιο κινητήρα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τον αριστερό αεροθάλαμο της βάρκας τους.
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. του Καρά Τεπέ.
Δείτε την επιχείρηση διάσωσης στο βίντεο του Λιμενικού
Δεύτερη διάσωση σε λίγες μέρες στη Λέσβο
Είναι η δεύτερη διάσωση μεταναστών από το Λιμενικό στη Λέσβο, καθώς στις 17 Αυγούστου ενόπισε και διέσωσε τουλάχιστον 11 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, από τη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά».
Κατά τη διαδικασία περισυλλογής των αλλοδαπών από το πλήρωμα του περιπολικού, ένας εκ των επιβαινόντων έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, θέτοντας όλους σε κίνδυνο.
Ο εν λόγω αλλοδαπός, που φέρεται να είναι ο διακινητής, συνελήφθη ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
Η διαδικασία περισυλλογής των αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Μυτιλήνης.
- Χάκετ για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Θα το δείχνω στα παιδιά μου»
- Τα μηνύματα Λαγκάρντ για τα επιτόκια και το ευρώ – Τι συζητήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες της ΕΚΤ
- Νέες ταινίες: Από τις Κάννες με αγάπη
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 150 προσαγωγές από τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ
- NBA: Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς (105-99) – Πήραν το ντέρμπι οι Σέλτικς (98-96, vids)
- Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό

