Ερντογάν: Περιμένουμε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στην πώληση όπλων
«Βλέπουμε θετικά βήματα από την ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις» φαίνεται να είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Βίλνιους
Η Τουρκία περιμένει από όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις και τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
Η σχέση με την ΕΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνάντησε είχαν θετική θέση σχετικά με την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
«Μετά τα θετικά βήματα που βλέπουμε από την ΕΕ, θα αρχίσουμε την εργασία για εφαρμογή των υποσχέσεων που έχουμε δώσει», δήλωσε ο Ερντογάν, μερικές ημέρες αφότου συμφώνησε απροσδόκητα να στείλει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Συνταγή: Μπισκότα καρότου
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο



