Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Ερντογάν: Πώς υποδέχτηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Πώς υποδέχτηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου είναι αφιερωμένα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι το κεντρικό θέμα στον τουρκικό Τύπο, καθώς η Άγκυρα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Βίλνιους κυρίως για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας αλλά και για τα F-16 που αναμένεται να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ.

Η συνάντηση επίσης του Τούρκου προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνάντησης, επίσης φιλοξενείται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα με θετικά σχόλια.

Πρωτοσέλιδο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Hurriyet

Η ευρείας κυκλοφορίας φιλοκυβερνητική Hurriyet έχει τα ελληνοτουρκικά κεντρικό θέμα με κύριο τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Και ένα βήμα έγινε στο Αιγαίο», ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου.

Η φιλοκυβερνητική Sabah έχει κεντρικό θέμα την προειδοποίηση για κοινή δράση κατά της τρομοκρατίας προς το ΝΑΤΟ, ενώ για το τετ-α-τετ των δύο ηγετών έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδο: «Ειλικρινής συνάντηση με τον Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Τουρκία, η επίσης φιλοκυβερνητική, Aksam έχει βασικό θέμα ότι η Σουηδία πρέπει να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη προς τον Ερντογάν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και από κάτω έχει δεύτερο τίτλο: «Ο ισχυρός άνδρας του ΝΑΤΟ είναι ο Ερντογάν».

Η κριτική του αντιπολιτευόμενου Τύπου στο «ναι» του Ερντογάν στη Σουηδία

Η αντιπολιτευόμενη Sozcu, παρουσιάζει το θέμα από διαφορετική οπτική. «Επιστρέψαμε 19 χρόνια πίσω» λέει και παρουσιάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 2004 – 2005, όταν έγινε το άνοιγμα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχεια τη σύγκρουση του Ερντογάν με τη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταλήγει στο σημερινό συμβιβασμό με τη Σουηδία και το πράσινο φως που έδωσε η Άγκυρα για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Turkiye έχει σε μικρότερη φωτογραφία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ο τίτλος της αφορά στη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Yeni Safak, γράφει ότι η Σουηδία θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη και η Milliyet αναφέρει πως οι αποφάσεις για την Σουηδία περνούν στην Εθνοσυνέλευση.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024