
Βόλος: Αποχαρακτηρίστηκε ο δρόμος που περνούσε μέσα από σχολείο
Ο δρόμος απαγορευόταν για χρόνια να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.
Μία νέα εξέλιξη σε ότι αφορά στο δρόμο που περνά μέσα από δημόσιο σχολικό προαύλιο στον Βόλο, έγινε γνωστή σήμερα Τρίτη.
Όπως είπε η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά ο δρόμος που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αποχαρακτηρίστηκε.
Η σχετική απόφαση βγήκε χθες, σύμφωνα με την διευθύντρια.
Απαγόρευαν χρόνια στο σχολείο να αξιοποιήσει το προαύλιο
Ως δρόμος είχε χαρακτηριστεί το σχολικό προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας στον Βόλο και το σχολείο δεν μπορούσε να κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να αξιοποιήσει τον χώρο.
Για την ακρίβεια, ο δρόμος περνά μέσα από το σχολικό προαύλιο και παρόλο που δεν λειτουργεί, απαγορευόταν για χρόνια να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.
Πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν. Ιωνία στον Βόλο και αφορά σε χώρο του
Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά ο δρόμος που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αποχαρακτηρίστηκε μόλις χθες. Σύμφωνα με την κ. Παρασκευά από το 2012 ήθελαν να αξιοποιήσουν το προαύλιο για κάποιες δραστηριότητες του σχολείου και όταν το έψαξαν ανακάλυψαν ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως δρόμος.
Από το 2012 η σκέψη για ένα γήπεδο 5×5
Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες. Σκάμμα που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα. Στο υπόλοιπο τμήμα, το σχολείο θέλει να δημιουργήσει από το 2012- 2013 ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.
«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν διαμαρτυρίες, γιατί η μπάλα έφευγε, κατέληγε πάνω σε κεραμίδια και οι περίοικοι ενοχλούνταν. Σκεφτήκαμε λοιπόν να οριοθετήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε τέρματα και ετοιμαζόμασταν να τοποθετήσουμε ψηλή προστατευτική σίτα για να μην ξεφεύγει η μπάλα, όταν μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση γιατί η έκταση είναι… δρόμος», περιέγραφε πριν μερικές ημέρες η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά.
- Βρετανία: Δεν είναι ΑΙ – Εικόνα από 250 σκυλιά που βρέθηκαν στριμωγμένα μέσα σε ένα σπίτι
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός
- Ισραήλ: Ενέκρινε τους περισσότερους οικισμούς εποίκων στην Δυτική Όχθη στην ιστορία του
- Φρίντα ΜακΦάντεν: Η πιο γνωστή – άγνωστη συγγραφέας της νέας γενιάς αποκαλύφθηκε
- Ιταλία – Ελλάδα 16-14: Ήττα στα… σημεία για την Εθνική (vid)
- Με 11 ο Ολυμπιακός εναντίον της Χάποελ – Μέσα ο Φαλ

