Η Renault συμπράττει με την R-Fit για την κατασκευή ηλεκτρικών restomods
Τα κλασικά Renault 4, το Renault 5 και Twingo μπορούν να αναβιώσουν ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα και μάλιστα με εργοστασιακή «σφραγίδα» χάρη στην αντίστοιχη συνεργασία Renault και της ειδικής σε ηλεκτρικά restomods, R-Fit
H γαλλική φίρμα έχει κερδίσει την προσοχή το τελευταίο διάστημα πολλές φορές κυρίως, όμως, για λόγους εταιρικής φύσεως, ωστόσο πλέον ήρθε η στιγμή να την κατακτήσει και για ένα πιο «συναισθηματικό» και για αυτό ενδιαφέροντα λόγο, καθώς ενώνει τις δυνάμεις της με την ειδική στην κατασκευή ηλεκτρικών kit R-Fit με στόχο την ηλεκτρική αναγέννηση ιστορικών μοντέλων της όπως το Renault 4, το Renault 5 αλλά και το κλασικό Twingo.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, οι Ευρωπαίοι που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα θα μπορούν με κόστος περίπου 11.900 ευρώ (Renault 4) να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό kit το οποίο μπορεί να μετατρέψει τα παραπάνω μοντέλα σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το kit που θα είναι πρώτα διαθέσιμο θα είναι το παραπάνω για το Renault 4 ενώ θα ακολουθήσουν τα kit για τα κλασικά Renault 5 και Twingo.

Το kit για την ηλεκτρική ανακατασκευή του Renault 4 έγκειται σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 10,7 kWh η οποία συνδυάζεται με το απαραίτητο κύκλωμα φόρτισης. Η διαδικασία επαναφόρτισης απαιτεί τρεισήμισι ώρες σε οικιακό δίκτυο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μετασκευή αφήνει ανέπαφο το σύστημα μετάδοσης.

Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 80 χλμ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρική αναπροσαρμογή δεν επηρεάζει την κατανομή βάρους των κλασικών μοντέλων που παραμένει ίδια. Η ανακατασκευή συνοδεύεται από την απαραίτητη εγγύηση ενώ η R-Fit που διαθέτει επίσης ανάλογο kit και για το αειθαλές 2CV, αναλαμβάνει και τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην άδεια κυκλοφορίας των ιστορικών αυτοκινήτων αν και προφανώς, αυτές οι υπηρεσίες αφορούν τη γαλλική αγορά.
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442