Κύπρος εκλογές: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στον β΄ γύρο των προεδρικών
Προηγείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεύτερος ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ
Η κάλπη μίλησε.
Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.
Με καταμετρημένο πάνω από το 85% των ψήφων, ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ αλλά πλέον ανεξάρτητος πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης (που υποστηρίζεται στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία από το Δημοκρατικό Κόμμα – ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου) τερμάτισε πρώτος με 31,76%.
Δεύτερη και τρίτη θέση
Στη δεύτερη θέση με 29.44% βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου (του Δημοκρατικού Συναγερμού – ΔΗΣΥ) με 26,31%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παρότι προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κατέβηκε ως ανεξάρτητος, με την υποστήριξη πλήθους κομμάτων (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Αλληλεγγύη).
Σημαντική προϋπηρεσία
Είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών από την 1η Μαρτίου του 2018 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2022.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε διατελέσει την τελευταία δεκαετία βασικός διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νομιμοποιούνται υπόγεια… με θέα
- Πρέβεζα: 51χρονος αστυνομικός πέθανε εν ώρα υπηρεσίας
- Γιορτή σήμερα 16 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων υπερακριβείας με την κόρη του




