Πανδημία: Οι ΗΠΑ θα άρουν την εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης την 11η Μαΐου
Τι αποφάσισαν οι ΗΠΑ για την πανδημία.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πρόκειται να βάλει τέλος την 11η Μαΐου 2023 στην εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που είχε κηρυχθεί πριν από τρία χρόνια, επιτρέποντας σαρωτικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.
Η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020, από την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Μπάιντεν παρέτεινε επανειλημμένα τα μέτρα. Αποφασίστηκε να αρθούν τον Μάιο.
Παράταση μέχρι τον Μάιο
Η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας των ΗΠΑ (Office of Management and Budget, OMB) διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα παραταθούν ως την 11η Μαΐου και κατόπιν θα αρθούν.
Η ανακοίνωση συνάδει με «τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ειδοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα για τον τερματισμό» της κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, διευκρίνισε η OMB.
Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία ανέφερε πως ο κ. Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο με σκοπό να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε ομοσπονδιακές δομές ή προγράμματα υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρίνιο: Άνδρας εισέβαλε στο δημαρχείο επιτέθηκε στον δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο
- Ένοχος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Άγγλος πρώην διαιτητής της Premier League
- Ναπολέων Λαπαθιώτης: Ένας ευτυχής νέος…
- Μακρόν: Νεοαποικιακή επιθετικότητα και δίψα για διαμοιρασμό του κόσμου ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις
- Αγρότες: Ανυποχώρητοι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης – Έκλεισαν τον παράδρομο της Εθνικής Οδού στη Θήβα
- Ζελένσκι: Το έγγραφο με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι έτοιμο – Χρειάζεται την έγκριση του Τραμπ




