«Καμπανάκι» για τη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού, τον «Όρθρο», «χτύπησε» η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.
«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο “Όρθρος” που είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη “Kraken“» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. «Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας», υποστήριξε η κ. Παγώνη.
Επίσης ανέφερε ότι, ο κοροναϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δεν φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του», υπογράμμισε.
Για τα σχολεία
Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».
Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.
«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κοροναϊού στον μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη», υπογράμμισε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59