Νταβός: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ασφάλεια
Οι επισημάνσεις των ομιλητών στο Greek House Davos τη δεύτερη μέρα των εργασιών
Το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Greek House Davos την δεύτερη ημέρα των εργασιών.
Στον ρόλο της ναυτιλίας στην ενεργειακή ασφάλεια αναφέρθηκε ο Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners σημειώνοντας πως η ναυτιλία αναδεικνύεται σε μια από τις κορυφαίες στρατηγικές βιομηχανίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ενώ, είπε χαρακτηριστικά: «φανταστείτε πόσο διαφορετική και πιο σκληρή θα ήταν η κρίση εάν ο ελληνικός στόλος βρισκόταν στα χέρια Ρώσων ή Κινέζων».
O πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε από την πλευρά του πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ένας κόμβος μεταφοράς ενέργειας αλλά και παραγωγός καθαρής ενεργειας.
Το γεγονός, τόνισε, πως η Βουλγαρία η οποία ήταν πλήρως εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο και πολύ γρήγορα το αντικατέστησε μέσω της Ελλάδας είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα για το τι μπορεί η Ελλάδα να κάνει ώστε να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Η πρόεδρος του club της Ρώμης πάντως πρότεινε πως δεν θα πρέπει να τρέξουμε σε αυτή τη κρίση, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε και πως πρέπει να μην δημιουργήσουμε νέες εξαρτήσεις στην ενέργεια όπως είχαμε με τη Ρωσία.
Μάλιστα, η πρόεδρος προτείνει ο σχεδιασμός για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να περάσουμε ομαλά στην πράσινη μετάβαση τονίζοντας πως το κλειδί είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πηγή: ΟΤ
- «Το ‘θα σε απολύσω’ έρχεται από άλλες εποχές»: Καταγγελία γιατρού του Κρατικού Νίκαιας για τον Άδωνι Γεωργιάδη
- Συνταγή: Λαγάνα
- Ουκρανία: Η ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να συνοδεύεται από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας – Κοινό ανακοινωθέν πέντε Ευρωπαίων ΥΠΑΜ
- Γκολάρες και ρεκόρ: To τρομερό ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη στον Παναθηναϊκό (vids, pics)
- Γιγάντιο αερόπλοιο που παράγει αιολική ενέργεια δοκιμάστηκε στην Κίνα
- ΗΠΑ: Στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Τζέραλντ Φορντ – Ενισχύεται η αμερικανική παρουσία λόγω Ιράν







