Σεισμός στην Εύβοια: Δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τα Ψαχνά
Νέος σεισμός κοντά στα Ψαχνά της Εύβοιας
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:30 στην Εύβοια. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικό Ινστιτούτου πρόκειται για σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ
Το επίκεντρο του σεισμού είναι 5 χλμ Νότια και Νοτιανατολικά των Ψαχνών της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφεται στα 13,2 χιλιόμετρα ενώ ακολούθησαν πέντε μετασεισμοί σε μισή ώρα, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό ενώ σημειώθηκαν μικρές φθορές όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.
Η νέα σεισμική δόνηση έχει άλλο επίκεντρο από τους σεισμούς που αναστάτωσαν τους κατοίκους πριν από ένα μήνα περίπου στους Ζάρακες.
Διαφορετικό το επίκεντρο του σεισμού
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κεντρική Εύβοια, 60 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.
«Βρισκόμαστε στην κεντρική Εύβοια, που η εστία είναι διαφορετική από αυτή που ενεργοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα. Η νέα δόνηση είναι στα 4,9 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ » ήταν οι πρώτες δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ.
«Είναι γνωστή αλλά όχι η ίδια εστία με τη Νότια Εύβοια» ξεκαθάρισε.
Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ζητά την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου.
- Ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ ΔΕΥΑ Τρικκαίων και Καβάλας
- Το Vanity Fair Όσκαρ πάρτι ξεθωριάζει – Κάποτε ήταν μια άγρια νύχτα που κανείς δε θυμόταν τίποτα την επομένη
- Χαρίτσης: Η Ελλάδα χρειάζεται ενεργειακή αυτονομία και δημοκρατία με καθαρή ενέργεια – Και αυτό θα γίνει μόνο με πολιτική αλλαγή
- Φουρνιέ: «Το 2024 σκέφτηκα να αποσυρθώ – Ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για μένα»
- Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία στο πεδίο «Στην Προστασία των Ανηλίκων Είμαστε Μαζί»
- Αντιπαράθεση Σαμαρά – Παπασταύρου στη Βουλή για Chevron


