
Β. Κορέα: Διέψευσε τις πληροφορίες για προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία μέσω Βάγκνερ
«Κουτσομπολιά και εικασίες» λέει ο επικεφαλής της Wagner, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα, η οποία τις χαρακτηρίζει «εξωφρενική παραπληροφόρηση».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα ότι προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως «δεν έγινε ποτέ» συναλλαγή αυτού του είδους μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε πριν λίγο το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Damir Sagolj).
«Εξωφρενική παραπληροφόρηση»
«Η ψευδής αναφορά ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία αποτελεί την πλέον εξωφρενική παραπληροφόρηση, η οποία δεν αξίζει τον παραμικρό σχολιασμό ή ερμηνεία», αναφέρει η δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας που αναμετέδωσε το KCNA.
Δείτε ακόμα – Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση» με τις υποδομές ενέργειας – Μέχρι το καλοκαίρι η θεωρητική… αποκατάσταση
Νωρίτερα χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχε επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Wagner παρέλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Κουτσομπολιά και εικασίες»
Ο ιδρυτής και επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διέψευσε χθες τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η εταιρεία του προμηθεύτηκε όπλα από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «κουτσομπολιά και εικασίες».
«Ολοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα εδώ και πολύ καιρό. Ούτε έχουν γίνει σχετικές προσπάθειες», υπογραμμίζει ο Πριγκόζιν.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική

