Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Διαψεύδει συναλλαγές όπλων με τη Ρωσία - Επιτίθεται στον Γκουτέρες

Βόρεια Κορέα: Διαψεύδει συναλλαγές όπλων με τη Ρωσία – Επιτίθεται στον Γκουτέρες

Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία και επιτίθεται στον Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της.

Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας τόνισε σήμερα πως ουδέποτε είχε συναλλαγές όπλων με τη Ρωσία και ούτε σκοπεύει να έχει, στον απόηχο των αμερικανικών ισχυρισμών ότι η Πιονγιάνγκ φέρεται να προμηθεύει τη Μόσχα με οβίδες πυροβολικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία (σημαίες της Βόρειας Κορέας και τη Ρωσίας, στη φωτογραφία επάνω, από Naoya Osato/Kyodo News via AP).

«Ουδέποτε είχαμε συναλλαγές…»

«Για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι ουδέποτε είχαμε “συναλλαγές όπλων” με τη Ρωσία και ούτε σκοπεύουμε να έχουμε στο μέλλον», αναφέρει ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δείτε ακόμα – Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει άλλους τρεις πυραύλους – Ανάμεσά τους κι ένας διηπειρωτικός

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα εξαπολύει βολές κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της, τις οποίες περιγράφει ως «δίκαιη αντίδραση για λόγους αυτοάμυνας και αντιμετώπισης των στρατιωτικών προκλήσεων των ΗΠΑ», σύμφωνα με το KCNA.

«Αδικη και προκατειλημμένη»

Την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε την Πιονγιάνγκ να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Η άδικη και προκατειλημμένη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ευθύνεται εν μέρει για τη σοβαρότητα της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο», υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024