Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση» με τις υποδομές ενέργειας – Μέχρι το καλοκαίρι η θεωρητική… αποκατάσταση
«Δύσκολη» είναι η κατάσταση στην Ουκρανία εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στις υποδομές ενέργειας, οι ζημιές των οποίων θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μέχρι το καλοκαίρι εφόσον δεν υπάρξουν νέα πλήγματα.
Οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, που σφυροκοπήθηκαν στις πρόσφατες επανειλημμένες επιθέσεις της Ρωσίας, θα μπορούσαν θεωρητικά να αποκατασταθούν πλήρως ως το καλοκαίρι, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Gleb Garanich, επάνω, ζημιές σε ηλεκτρικό υποσταθμό απο ρωσικούς βομβαρδισμούς στην κεντρική Ουκρανία).
Πιο δύσκολα στο Κίεβο
Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ουκρανική έκδοση του Forbes και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη ότι για να κατορθωθεί αυτό θα έπρεπε να μη μεσολαβήσουν νέα ρωσικά πλήγματα.
Δείτε ακόμα – Πανικός στη Μολδαβία: Η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει μέσα στο 2023, λέει η Υπηρεσία Πληροφοριών
Το τρέχον διάστημα η κατάσταση είναι δύσκολη, αναγνώρισε. «Στο Κίεβο, όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από οπουδήποτε αλλού, η κατάσταση βελτιώνεται ελαφρά», είπε.
Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών στην πρωτεύουσα ή άλλες περιοχές της χώρας όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Μοντέλα τερματισμού του πολέμου
Στο μεταξύ, τρία διαφορετικά μοντέλα για τον τρόπο με τον οποίο θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναπτύξει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Washington Post.
Το πρώτο συμπέρασμα από την αναφορά στα μοντέλα αυτά είναι ότι υποστηρίζουν την ουκρανική πλευρά. Ακόμη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στην αμερικανική εφημερίδα, η επίσημη θέση της Ουάσιγκτον παραμένει ότι την απόφαση για συνομιλίες με τη Ρωσία και την πιθανή θέση της σ’ αυτές πρέπει να τη λάβει η ίδια η Ουκρανία και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442