Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Μπλίνκεν για Συρία, Ουκρανία και F-16

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν για Συρία, Ουκρανία και F-16

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και των ΗΠΑ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη Συρία, την Ουκρανία, την προμήθεια των F-16, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, καθώς και τις διμερείς συναντήσεις στο εγγύς μέλλον.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να πολεμούν τους «τρομοκράτες» στη Συρία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον ομόλογό του των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Πέμπτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP.

«Θα συνεχιστεί»

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, ο Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Δείτε ακόμα – National Interest: Η τουρκική επίθεση στη Συρία είναι ένα δώρο στον ISIS

Η Αγκυρα θεωρεί την πολιτοφυλακή YPG ως το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζει πως κούρδοι εξτρεμιστές ευθύνονται για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ενωμένο το ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ένταση στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας, και υπογράμμισε στον τούρκο ομόλογό του την ανάγκη να παραμείνει ενωμένο το ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ο Μπλίνκεν δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τουρκική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της αναφορικά με την ανανέωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την προοπτική συμφωνίας για τα F-16, καθώς και τις διμερείς συναντήσεις στο εγγύς μέλλον, αναφέρει το Anadolu.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024